SASLUŠAN VLASNIK BAZENA KOJI JE ČEKIĆEM UDARAO MLADIĆE: Bili su pijani, mislio sam da će se utopiti

J. ĆOSIN

21. 05. 2021. u 12:50

DANAS je pred sudom započeo svoju odbranu Ivica M. (44) iz Niške Banje koji se tereti za pokušaj teškog ubistva jer je 29. avgusta čekićem pretukao i u glavu udario dvojicu tinejdžera od kojih je jedan od njih, koji je u to vreme bio maloletan, zadobio povrede opasne po život dok je drugi srećom samo lakše povređen.

САСЛУШАН ВЛАСНИК БАЗЕНА КОЈИ ЈЕ ЧЕКИЋЕМ УДАРАО МЛАДИЋЕ: Били су пијани, мислио сам да ће се утопити

Foto: J. Ćosin

- Nisam kriv za delo koje mi se stavlja na teret. To je bila proslava 17.rođendana kod jedne devojčice. Njena majka je došla dan ranije sa još jednom ženom, doneli su sokove i piva. Rekli su da će roditelji da se pobrinu da sve protekne u redu. Sutradan pred žurku njena majka Ljiljana donelala je pola frižidera žestine, šest kesa leda. Rekao sam joj da je to mnogo alkohola, ali me je uveravala da je to za koktele i da ne brinem. Preko dana je bilo sve u redu a kako je počeo da pada mrak, stvari su se zahuktale. Deca su postala pijana. Video sam momka koji leži bez svesti ne pomera ni oči niti govori. Moja greška je što odmah tada nisam prekinuo žurku- izjavio je Ivan M.

Ovako je pred sudom započeo svoju odbranu Ivica M. (44) iz Niške Banje koji se tereti za pokušaj teškog ubistva jer je 29. avgusta čekićem pretukao i u glavu udario dvojicu tinejdžera od kojih je jedan od njih, koji je u to vreme bio maloletan, zadobio povrede opasne po život dok je drugi srećom samo lakše povređen.

- Više puta sam Ljiljanu upozoravao da su deca mnogo pijana. Naredio sam da izađu svi iz bazena da se ne podave. Tu je nastala svađa. Hteli su da ostanu do pola 1 iako smo dogovorili do 23 sata. Onda sam u toaletu zatekao devojku kako sedi na podu sa glavom u šolji. Ljiljana me je uveravala da je i ona dobro. Odveli su je u auto i stavili da spava na prednje sedište a nazad je bio taj pijani mladić bez svesti- nastavio je Ivan.

- Taman sam mislio da je to kraj došla je slavljenica Isidora, počela da plače jer se nijednom nije okupala. Ja sam nastavio da se raspravljam sa Ljiljanom ukazujući da su deca mnogo pijana. Puna dva sata bio sam pod pritiskom svih prisutnih, bio pod stresom da se nekom nešto ne desi. Da sam zvao policiju prošlo bi pola sata. Kada sam dozvolio Isidori da uđe počeli su i svi ostali da uskaču u bazen. Prišao mi je jedan dečko da zatraži da žurka traje do pola 1. Tada sam čuo da mi je jedan od njih uputio psovku. Tada sam jednom pljusnuo šamar. U tom trenutku sam shvatio da sam napravio grešku i da će doći do incidenta. Svi dečaci su krenuli ka meni a bili su pod dejstvom alkohola. Kako bih izbegao incident ušao sam u šank, ugasio muziku, rešio da je kraj prekidam žurku- objasnio je.

- Pokušavam da zovem policiju, ali ne mogu da pogodim koji je broj. Njih 20 je bilo oko šanka. Psovali su me. Uzeo sam prvo što mi je palo pod ruku, jedan čekić i izašao do auta gde su pijana devojka i dečko. Njih petorica iza mene prilaze mi. U jednom trenutku osećam bljesak neko me je udario. Nisam ni shvatio da me neko udario, mislio sam da mi je oko povređeno- istakao je optuženi.

- Tada sam zamahao rukama i tako sam verovatno povredio momke - pravdao se Ivica koji je jednom mladiću naneo otvorenu povredu na glavi od 4mm od koje je pao na zemlju i izgubio svest, dok je drugom zadao lakše povrede takođe u glavu- izneo je svoju odbranu.

Sudija Višeg suda u Nišu gde se vodi postupak  Mirko Drašković imao je za njega samo jedno pitanje - zašto nije pozvao policiju i Hitnu kada je video gde sve to vodi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri