ZAPLENJENO 400 KG KOKAINA NA KiM: Droga vredna 20 miliona evra sakrivena u hladnjači, uhapšeno sedmoro

Tanjug

17. 05. 2021. u 22:59

GLAVNI tužilac na KiM Aleksander Ljumezi izjavio je da je u okviru tajne istrage cilju suzbijanja organizovanog kriminala danas zaplenjeno 400 kilograma kokaina vrednosti 20 miliona evra i uhapšeno sedam osoba sa Kosova i Metohije.

ЗАПЛЕЊЕНО 400 КГ КОКАИНА НА КиМ: Дрога вредна 20 милиона евра сакривена у хладњачи, ухапшено седморо

Foto Ilustracija Tanjug

Dodao je da je kokain, zaplenjen u Lipljanu, bio sakriven u hladnjači za meso, kao i da je u akciji oduzet novac, nekoliko automobila i drugih vozila, prenose prištinski mediji.

Generalni direktor policije Sabedin Mehmeti objasnio je da je policija 3. maja 2021. dobila dojavu da će pošiljka stići iz luke Drač.

Prema njegovim rečima, pošiljka je na KiM stigla 15. maja, a policija je nastavila praćenje.

Naveo je da je do hapšenja došlo danas u 11 sati prilikom preuzimanja robe, kao i da policija i dalje traga za preostalim osumnjičenima.

Akciju je sprovelo kosovsko tužilaštvo u saradnji sa kosovskom policijom i kolegama iz Albanije i Italije, a tokom istrage korišćene su mere tajnog nadgledanja i kretanja osumnjičenih iz Italije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)