PRODAVALI REZANI DUVAN PO CELOJ SRBIJI: Policija uhapsila više osoba i zaplenila pet tona akciznih proizvoda

Novosti online

21. 04. 2021. u 19:49

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, u saradnji sa policijskim službenicima PU za grad Beograd, PU Valjevo i Poreskom policijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, zaplenili su oko pet tona rezanog duvana i duvana u listu i uhapsili pet osoba, osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe oštetili budžet Republike Srbije za oko 69 miliona dinara.

ПРОДАВАЛИ РЕЗАНИ ДУВАН ПО ЦЕЛОЈ СРБИЈИ: Полиција ухапсила више особа и запленила пет тона акцизних производа

Foto: V.M.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela udruživanje  radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljen promet akciznih proizvoda uhapšeni su G.C. (1975), osumnjičen da je organizator ove kriminalne grupe, kao i njene članove I.M. (1975), M.M. (1973), A.S. (1991) i B.L. (1991).

Oni se terete da su od septembra prošle godine do trenutka hapšenja neovlašćeno organizovali nabavku i preradu rezanog duvana radi stavljanja u promet kupcima na teritoriji Republike Srbije, bez plaćanja akcize i pripadajućeg poreza.

Policija je, pored zaplenjenog duvana, u Mislođinu kod Obrenovca pronašla proizvodni pogon za rezanje duvana, kao i 9.600 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)