BOGDANOVIĆ PONOVO NA METI NAPADA? Eksplozivna naprava u zgradi penzionisanog policajca, ulica i dalje blokirana

Lj.P.

05. 04. 2021. u 19:34

DEO Ulice Ilije Virčanina u novosadskom naselju Detelinara, policija je danas blokirala nešto posle 17 časova zbog dojave da je u zgradi u koj stanuje Dalibor Bogdanović, Boća, penzionisani policajac podmetnuta eksplozivna naprava.

БОГДАНОВИЋ ПОНОВО НА МЕТИ НАПАДА? Експлозивна направа у згради пензионисаног полицајца, улица и даље блокирана

Foto: Lj.P.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija je privela jednu osobu koja je sa sobom imala ranac i nosila eksplozivnu napravu, te se utvrđuje sadržaj njegove torbe.

Na licu mesta su pripadnici kontradiverzione jedinice i forenzičari koji obavljaju uviđaj. Ne dozvoljava se nikome da priđe ulici i mestu gde se obavlja uviđaj.

Bogdanoviću je, podsećamo, u istoj ulici, kod zgrade u koj stanuje, maja 2019. Godine podmetnuta eeksplozivna naprava pod auzomibil, beli BMV X5 novosadskih registarskih oznaka.Ispod vozila je bila postavljena eksplozivna naprava, aktivirana na daljinu, a u strašnoj eksploziji Bogdanoviću je amputirana leva potkolenica. Eksplozivna naprava je eksplodirala u trenutku kada se Bogdanović isparkiravao, motor je bio uključen, radili su brisači i bila su upaljena svetla. Prethodno je, navodno bio na rekreaciji i vratio se do stana.

Ekaplozivna naprava je bila postavljena u prednji deo vozila, ispod mesta vozača, i aktivirana je na daljinu.

Bogdanović, inače bivši radnik novosadske policije i nekadašnji komesar za bezbednost FK Vojvodina, bio je ranjen 3. Novembra 3014, godine sa dva metka u Ulici Laze Telečkog u centru Novog Sada, posle čega je penzionisan

U novosadskom Višem sudu u toku je postupak protiv Bogdanovića i još četvorice zbog pokušaja otmice Gorana Cvijetića iz Budisave, za koga, kako su izjavili u sudu, sumnjaju da ima veze sa ubistvom Novosađanke Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takođe jednog od optuženih za pokušaj otmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!