SASLUŠANI OSUMNJIČENI ZA ORGANIZOVANJE PROSTITUCIJE: Izigravao joj momka, pa je podvodio?

S. J. M.

13. 06. 2024. u 15:22

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana su trojica muškaraca zbog sumnje da su zloupotrebom poverenja vrbovali 20-godišnju devojku u cilju vršenja prostitucije i seksualne eksploatacije u periodu od februara do 12. juna ove godine.

САСЛУШАНИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ ПРОСТИТУЦИЈЕ: Изигравао јој момка, па је подводио?

milutin sekulović

Osumnjičeni Saša S. (45), Ljubomir Đ. (28) i Danijel P. (24) su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da navodi naredbe o sprovođenju istrage nisu tačni.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Naredbom o sprovođenju istrage njima se na teret stavlja krivično delo trgovina ljudima u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 12 godina.

Postoje osnovi sumnje da su oni od februara do juna ove godine, iskoristivši teške uslove u kojima je živela i njeno emocionalno stanje, vrbovali 20-godišnju devojku da se bavi prostitucijom, kako bi stekli protivpravnu imovinsku korist.

Saša S. je, kako se sumnja, najpre stupio u emotivnu vezu sa njom, pa je iskoristio njeno takvo emocionalno stanje i simulaciju njihove veze, da bi primenom sile i pretnje kod nje stvarao osećanje straha i nemogućnosti samostalnog odlučivanja, te je dalje eksploatisao sa drugom dvojicom osumnjičenih u vidu prostitucije.

Svog zeta Ljubomira Đ. je, kako se sumnja, Saša S. angažovao da na internetu oglašava pružanje seksualnih usluga, dok je njegov sestrić Danijel P. prevozio oštećenu i predavao je korisnicima seksualnih usluga.

Novac od pružanja seksualnih usluga oštećena je odmah predavala Saši S. koji je deo novca davao drugoj dvojici osumnjičenih, a oštećenoj samo za egzistencijalne potrebe, često je ostavljajući i bez novca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!