FILMSKA PLJAČKA U PALATI SRBIJA: Grupa lopova "pala" zbog krađe 43 hiljade državnog ordenja

J.D.Lj.

15. 03. 2024. u 15:25

U OPSEŽNOJ akciji hapšenja koja je organizovana od strane Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala, uhapšeno je osam osoba - J. M. (65), N. A. (63), I. Z. (53), O. P. G. (65), S. S. (44), A. T. (60), A. R. (61) i R. K. (64), dok je za S. H. (52) i S. B. (46) Tužilaštvo sudu podnelo predlog za raspisivanje poternice.

ФИЛМСКА ПЉАЧКА У ПАЛАТИ СРБИЈА: Група лопова пала због крађе 43 хиљаде државног ордења

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prema navodima krivične prijave, kako saopštavaju iz Trećeg tužilaštva, pomenutih 10 osumnjičenih je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Osumnjičeni su saslušani i svi su izneli odbrane.

Nakon toga je Tužilaštvo podnelo sudu predlog da se prema četvoro osumnjičenih odredi pritvor, a za dvoje raspiše poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima.

Prema preostalih troje osumnjičenih da se izrekne mera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala dalji rad na rasvetljavanju svih detalja predmetnog događaja i rad na utvrđivanju identiteta svih lica koja su učestvovala u ovoj teškoj krađi državne imovine, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena.

BONUS VIDEO:

PRVI PUT U JAVNOSTI - KOMPLETAN SPISAK IMENA I PREZIMENA: BIA izdaje publikaciju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)