TRAŽE HITNO PROCESUIRANJE: Advokatska komora Niša oglasila se zbog napada u Leskovcu

I. M.

14. 03. 2024. u 13:59

Advokatska komora Niša najoštrije je osudila napad na advokata Lazara Ranđelovića iz Leskovca koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede.

ТРАЖЕ ХИТНО ПРОЦЕСУИРАЊЕ: Адвокатска комора Ниша огласила се због напада у Лесковцу

foto: I.Mitić

Napad se dogodio u utorak, u Ranđelovićevoj advokatskoj kancelariji, a počiniocu je potom određen pritvor u trajanju do 30 dana.

- Advokatska komora Niša poziva nadležne organe na hitno i efikasno postupanje u procesuiranju počinioca ovog napada, kao i svih napada na advokate, jer su bezbednost i lična sigurnost advokata i njihove imovine, jedan od osnova uređenog i demokratskog društva i pravne države – navedeno je u saopštenju.

Komora je zatražila od svih nadležnih organa hitno zakazivanje sastanka kao reakciju na bilo kakvu vrstu napada na advokate, dok će njen Odbor za bezbednost, u najhitnijem roku, izdati uputstva o postupanju advokata prilikom ovakvih neprijatnih situacija.

Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu je saopštilo da je za ovaj napad osumnjičen Leskovčanin G.J.(60). Njemu je na predlog javnog tužioca, nakon saslušanja određen pritvor u trajanju do 30 dana, a zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati dalji postupak uticanjem na nesaslušane svedoke.

Tužilaštvo je saopštilo da će u daljem toku postupka biti preduzete neophodne dokazne radnje radi utvrđivanja svih činjenica i donošenja adekvatne javnotužilačke odluke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima