PREOKRET NA SUĐENJU ZA PUCNJAVU U PANČEVU: Od oslobađajuće presude do tri godine zatvora

J.D.Lj.

22. 02. 2024. u 11:38

APELACIONI sud u Beogradu je 8. decembra prošle godine usvojio žalbu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i preinačio oslobađajuću presudu tamošnjeg Višeg suda od 4. novembra 2022. godine tako što je okrivljenog Pančevca Predraga Jankovića (42) proglasio krivim zbog izvršenja krivičnih dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno nošenje oružja i osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, izrekao mu meru bezbednosti oduzimanje predmeta i obavezao ga na plaćanje troškova krivičnog postupka.

ПРЕОКРЕТ НА СУЂЕЊУ ЗА ПУЦЊАВУ У ПАНЧЕВУ: Од ослобађајуће пресуде до три године затвора

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Okrivljeni je drugostepenom nepravnosnažnom presudom oglašen krivim da je dana 4.oktobra 2015. oko 1.10 časova u Pančevu u stanju bitno smanjene uračunljivosti, pod dejstvom alkohola u organizmu od 2 promila, na splavu „Ljubitelji izvorne narodne muzike Čarobna noć“ u ul. Kej Radoja Dakića bb ispalio hitac pištoljem marke „Crvena zastava“, za čije držanje i nošenje nije posedovao odobrenje nadležnog organa.

U presudi se dalje navodi da je okrivljeni, dok je na splavu bio veći broj ljudi, ispalio još jedan hitac kada su ga svedoci oborili na pod pokušavajući da mu otrgnu pištolj. 

Na ovaj način je izazvao opasnost za ljude na splavu, a ispaljeni meci su pogodili konobara Lazarov Jovana i gosta Trebješanin Miloša, obojica iz Pančeva, koji su zadobili lake telesne povrede u vidu prostrelnih rana u predelu potkolenica.

Protiv ove presude je dozvoljena žalba Apelacionom sudu u Beogradu kao sudu trećeg stepena.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!