OSUMNJIČENI ZA NAPAD NA RUSKINJU IZNEO ODBRANU: Tužilaštvo traži pritvor da ne bi pobegao

N.B.

08. 12. 2023. u 13:09

MLADIĆ S. M. (29), osumnjičen da je 4. decembra u stanu u Šafarikovoj ulici pretukao svoju devojku, rusku državljanku A. C. (19), negirao je danas pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu krivicu.

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА НАПАД НА РУСКИЊУ ИЗНЕО ОДБРАНУ: Тужилаштво тражи притвор да не би побегао

Foto N. Fifić

Na teret mu se stavlja krivično delo zlostavljanje i mučenje. Nakon saslušanja, Tužilaštvo je Prvom sudu podnelo predlog da se osumnjičenom odredi pritvor do 30 dana, zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticao na svedoke.  

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, S. M. i A. C. su pre kritičnog događaja dva meseca bili u emotivnoj vezi i za to vreme su živeli na istoj adresi. 

- Imajući u vidu da je na osnovu porodičnog zakonika propisano da je vanbračna zajednica trajnija zajednica života žene i muškarca, između kojih nema bračnih smetnji, te da u konkretnom slučaju ne postoji dovoljan vremenski kontinuitet, oni se ne mogu smatrati vanbračnim partnerima, odnosno članovima porodice - navodi se u saopštenju.

Nakon što je devojka na svom Instagram profilu objavila fotografije na kojima se vide povrede, koje su, za sada, okarakterisane kao lake telesne, raspisana je potraga za osumnjičenim. On se juče sam prijavio policiji, kada mu je i određeno zadržavanje. 

U daljem toku dokaznog postupka u Tužilaštvu će biti ispitana oštećena, kao i drugi potencijalni svedoci. Biće naređeno sudskomedicinsko veštačenje na okolnosti vrste i težine povreda koje je oštećena zadobila kritičnom prilikom, kao i na okolnost mehanizma nastanka istih, te će nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja biti doneta odluka o daljem postupanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu