ČEKAJU SE DOKUMENTA IZ NEMAČKE: Istraga o pljački u Diseldorfu ni posle tri godine nije okončana

N. B.

30. 11. 2023. u 15:35

OD spektakularne pljačke juvelirnice u Diseldorfu, kada su ukradeni satovi marke "Brege", i to 41 komad, za koju su osumnjičena dvojica srpskih državljana, prošlo je skoro tri godine, a istraga i dalje nije okončana.

ЧЕКАЈУ СЕ ДОКУМЕНТА ИЗ НЕМАЧКЕ: Истрага о пљачки у Диселдорфу ни после три године није окончана

Policija odvozi kola posle pljačke, Foto Printskrin

Prema informacijama koje smo dobili, Tužilaštvo za organizovani kriminal je putem međunarodne pravne pomoći zatražilo od Nemaca da im se dostavi određena dokumentacija, ali im ona još nije poslata. Između ostalog, prema nezvaničnim informacijama, zatraženo je da se utvrdi da li na mestu pljačke postoje DNK tragovi izvršilaca, što bi pomoglo u rasvetljavanju slučaja.

Za ovu pljačku, izvršenu 14. decembra 2020, osumnjičeni su Sreten Škundrić i Aleksandar Jakšić, kojima je, prema tvrdnjama Tužilaštva, pomagao zasada nepoznati muškarac. Nemački mediji su preneli da su automobilom "opel vektra" pljačkaši, za koje se tvrdi da su pripadnici "Pink pantera", uleteli u tržni centar u ulici Kenigsale i polupali izlog. Iskoristivši haos koji je nastao, pokupili su satove, ali i jednu narukvicu, iz vitrina i pobegli. Vrednost ukradene robe procenjuje se na oko tri miliona evra.

Advokat Ivan S. Marić, branilac Škundrića, za "Novosti" navodi da su zbog zastoja u istrazi, njemu i njegovim kolegama vezane ruke.

- Poslednje dve godine nije izvedena niti jedna dokazna radnja - kaže Marić. - U prvih šest meseci istrage saslušani su osumnjičeni i svedoci, a zatim se više ništa nije uradilo. Mi kao branioci u ovakvim okolnostima ništa ne možemo da uradimo, a reč je o veoma ozbiljnom predmetu.

Satovi i dalje u Srbiji

DRŽAVNO tužilaštvo iz Diseldorfa je naložilo da se svi pronađeni satovi vrate vlasniku, međutim, kako saznajemo, to, iako je sredinom 2021. najavljeno da će biti, još nije urađeno. Prema informacijama koje smo dobili u Tužilaštvu, o tome će biti odlučeno u daljem toku istrage. Izvor upoznat sa slučajem navodi za "Novosti" da vlasnik juvelirnice svakako nije na gubitku, jer da i ti satovi nisu nikada pronađeni, oni su osigurani, tako da svakako ne bi trpeo štetu.

Škundrić i Jakšić su uhapšeni u Beogradu, nedelju dana nakon pljačke, za koju se terete. Istog dana uhapšeni su i poznati beogradski zlatar Nebojša Bojović i njegov kolega Nebojša Strugar. Kako je tada saopštilo Tužilaštvo, Strugar, koji je označen kao organizator grupe, po prethodnom dogovoru sa Bojovićem, organizovao je Škundrića i Jakšića i oni su se, prema prijavi, uputili ka Nemačkoj, odakle su se u Srbiju vratili nedelju dana nakon pljačke, kada su i uhapšeni.

Policija je, prema saopštenju, privela Strugara kada je sedam satova predao Bojoviću radi dalje prodaje i od koga su oni oduzeti. Na Strugarevoj ruci bio je jedan sat, dok su pretresom njegovog stana pronašli još 33 komada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024