PRAVILI LAŽNE PASOŠE: Uhapšena šestočlana grupa osumnjičena za falsifikovanje

Tanjug

25. 10. 2023. u 18:18

PRIPADNICI policije, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su šest pripadnika organizovane kriminalne grupe iz Priboja, Užica, Kovina, Šapca i Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprave.

ПРАВИЛИ ЛАЖНЕ ПАСОШЕ: Ухапшена шесточлана група осумњичена за фалсификовање

Foto MUP

Kako je saopštio MUP, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističe policije, uhapsili su P. S. (1963), Š. N.(1981), M. V. (1971), B. Ž.(1987), N. D. (1962) i P. M. (1994).

Oni se sumnjiče da su od juna 2022. godine do danas, u ilegalnim štamparijama izrađivali falsifikovana lična dokumenata zemalja Evropske unije, kao i vozačke dozvole Južnoafričke Republike i dalje ih prodavali po ceni od 1.200 do 2.500 evra, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od milion i po dinara.

Policija je tokom pretresa stanova i drugih prostorija koje koriste pripadnici ove organizovane kriminalne grupe pronašla više komada falsifikovanih ličnih dokumenata, diploma, uverenja kao i ilegalnu štampariju za izradu falsifikovanih dokumenata.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu