ODREĐEN PRITVOR ZA EKSTREMISTE: Pozivali na ubistvo predsednika i hteli nasilno da ruše vlast - pronađeno oružje, municija, vojne gas maske

Novosti online

18. 02. 2023. u 14:38

VRŠILAC dužnosti načelnika UKP Ninoslav Cmolić potvrdio je danas da je određen pritvor za petoro ljudi, ekstremiste koji su pozivali na ubistvo Aleksandra Vučića na Sretenje i hteli nasilno da sruše vlast i izazovu destabilizaciju.

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ЗА ЕКСТРЕМИСТЕ: Позивали на убиство председника и хтели насилно да руше власт - пронађено оружје, муниција, војне гас маске

Damjan Knežević, Dejan Zlatanović i Dejan Boboček, Foto printskrin

- Koordinisanom akcijom MUP-a, BIA, Viših tužilaštava u Novom Sadu i Beogradu više od 20 osoba je dovedeno na informativni razgovor, a za pet lica je određen jednomesečni pritvor. Kod njih je pronađeno oružje, odnosno jedna puška sa optikom, više komada pusčane municije, a pronađeno je prilikom pretresa i 30 vojnih gas maski - rekao je Cmolić za Tanjug.

Kako je rekao, uvidom u njihovu komunikaciju, ustanovljeno je da su nameravali da na proteste (ispred Predsedništva) nose gas maske, kao i da su imali nameru da nose oružje.

Na pitanje da li je izjava na protestu jednog od učesnika "ko potpiše njega ubiše" pretnja, Cmolić je ocenio da je to direktna i ozbiljna pretnja upućena predsedniku Aleksandru Vučiću, posebno ako se uzme u obzir da je to izgovorio organizator skupa na samom skupu.

- Bezbednosne strukture to shvataju ozbiljno i rade u skladu sa zakonom - rekao je Cmolić i podsetio da nije prvi put da članovi "Narodne patrole" izvršavaju takva dela.

Kako je rekao, oni su 2021. godine učestvovali i nasilnom upadanju u Dom Narodne skupštine.

- Mi ovo shvatamo kao ozbiljnu i direktnu pretnju predsedniku - rekao je Cmolić.

Sa protesnog skupa koji su 15. februara kod zgrade Predsedništva Srbije organizovale desničarske organizacije, upućeno je niz uvreda i pretnji na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Okupljanima se, ispred spomenika Ruskom caru Nikolaju II u prvom delu protesta koji je protekao mirno, obratio Dejan Petar Zlatanović sa portala Srbin.info, koji je na kraju govora viknuo "ko potpiše-njega ubiše".

Ultradesničar Damnjan Knežević, iz takozvanih Narodnih patrola, poručio je "Kunem vam se, spremni smo za mnogo više od nereda".

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (268)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!