MALOLETNIKU (15) PRITVOR DO 30 DANA: Saslušan tinejdžer iz Bačke Palanke, osumnjičen za pokušaj ubistva dečaka (16)

Lj.P. - Z.G.

04. 01. 2023. u 19:47

PETNAESTOGODIŠNjAK iz Bačke palanke osumnjičen da je 2. januara uveče pokušao da ubije godinu dana starijeg dečaka iz Futoga, priveden je danas i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

МАЛОЛЕТНИКУ (15) ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Саслушан тинејџер из Бачке Паланке, осумњичен за покушај убиства дечака (16)

FOTO: Lj.P.

 Njemu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Ova mera, kako je za “Novosti” rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, određena mu je zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke, kao i zbog načina izvršenja i težine krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti.

Maloletnik je, podsećamo, uhapšen u ponedeljak uveče, ubrzo posle sukoba u centru Bačke Palanke. Tada je nožem teško povređen šesnaestogdišnjak iz Futoga. Dvojica tinejdžera su se, kako saznajemo, našla u Ulici kralja Petra kako bi se raspravili, jer je navodno ovaj iz Bačke Palanke tokom dana maltretirao dečaka iz Futoga.

U centru grada su se našli oko 21 sat i između njih je najpre došlo do verbalnog sukoba, a zatim i fizičkog obračuna. Bačkopalančanin je u jednom trenutku nožem ubo Futožanina u predelu grudnog koša, nanevši mu tešku povredu. Događaj u centru grada, kako saznajemo, posmatrali su njihovi prijatelji, koji će biti saslušani kao svedoci.

Povređeni Futožanin je kolima Hitne pomoći prevezen u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, i nalazi se u jedinici intenzivne nege.

BONUS VIDEO - (UZNEMIRUJUĆE) Prvi snimci sa mesta ubistva i samoubistva u Kikindi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije