PALI SA 115 KILOGRAMA KOKAINA: U Amsterdamu uhapšeni Roganović i Petković

Novosti online

29. 11. 2022. u 15:48

DAMJAN Roganović i Dušan Petković uhapšeni su u Amsterdamu kao članovi OKG zbog 115 kilograma kokaina.

ПАЛИ СА 115 КИЛОГРАМА КОКАИНА: У Амстердаму ухапшени Рогановић и Петковић

Anspleš

Podsetimo, oni su uhapšeni u zajedničkoj međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, BIA, MUP, nadležnih javnih tužilaštava Belgije i Holandije, Evropola i Evrodžasta. Uhapšeno je osam osoba i zaplenjeno ukupno 115 kilograma opojne droge kokain.

U akciji, kojom je rukovodilo srpsko Tužilaštvo, slobode je lišeno osam lica, dok se za preostalim pripadnicima organizovane kriminalne grupe traga, navodi se u saopštenju.

Uhapšeni se sumnjiče za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sa teritorije Južne Amerike organizovali transport veće količine opojne droge kokain u luku Roterdam i dalje transport ove opojne droge do belgijskog grada Arlon, gde je u zajedničkoj akciji nadležnih državnih organa Srbije, Belgije, Holandije i Luksemburga, ukupno zaplenjeno 115 kilograma te droge.

Ova organizovana kriminalna grupa, koju čine "vračarac" N. V., D. R. - pripadnik tzv. "kavačkog klana", V. V., S. K., S. Đ., F. L. A., L. K., K. R., I. G., J. V. i Đ. S. D., koristeći registrovanu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča, najpre je kupovala takve ploče od jedne kompanije u Luksemburgu, a zatim vršila zamenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u belgijskom gradu Arlon, u koje su zatim sakrivali pakete sa kokainom.

Prilikom intervencije policijskih snaga u Belgiji ukupno su pronađene 22 betonske ploče, od čega je u svakoj ploči bilo po tri paketa kokaina težine od po 1.120 grama.

Pored kokaina pronađenog u betonskim pločama, na licu mesta pronađeno je još 37 paketa sa ovom opojnom drogom, a ukupno su u hangaru u Arlonu pronađena 103 paketa opojne droge kokain, neto mase 115 kilograma.

Ova organizovana kriminalna grupa je kokain koji je pronađen u hangaru u Arlonu preko Nemačke špediterske firme trebalo da distribuira do Nemačkog grada Trir, a zatim do hangara te kompanije u Londonu radi dalje prodaje, dodaje se saopštenju Tužilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

OTAC SINU „KUPIO“ MLADU, PA JE ZAJEDNO SILOVALI: Novi detalji užasa u Margiti, kod Vršca