"ZAHTEVA DA ŽIVI SA MNOM" Bivša partnerka muškarca, koji je uhapšen zbog podmetanja požara, tvrdi da je već prijavljivala nasilje u porodici

J. Ć.

26. 07. 2022. u 15:56

POLICIJA u Nišu uhapsila je Vlastimira B. (1981) iz okoline Merošine zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

ЗАХТЕВА ДА ЖИВИ СА МНОМ Бивша партнерка мушкарца, који је ухапшен због подметања пожара, тврди да је већ пријављивала насиље у породици

Foto: J. Ćosin

On se sumnjiči da je u noći između srede i četvrtka podmetnuo požar na kući svoje četrdesetosmogodišnje bivše emotivne partnerke.

 

Njegova bivša partnerka Smiljana Kočić kaže da dugo već trpi nasilje koje je prijavljivala policiji i da strahuje za goli život, kao i život njene devetnaestogodišnje ćerke. 

- Zove me non-stop telefonom i zahteva da živi sa mnom. Prijavila sam nasilje u porodici 21. februara, pa onda opet sada u junu, ali on je došao u sredu na moja vrata i počeo da preti. Napio se, nadrogirao lekovima i došao je iza kuće u šljiviku, našao neko granje i upalio je kuću, a zatim se sakrio. On je već osuđen bio na šest meseci zatvora i uslovno na dve godine kaznu, ali je nastavio da radi po svom. Stalno zove i nasilno želi da živim sa njim. Upalio je kuću oko 22 sata u sredu, bio je pod uticajem alkohola i tablete, vatrogasci i policija su došli, tu su ga uhvatili u blizini kuće. Dete se mnogo uplašilo, sestra mi je pala u nesvest, ja mislim da takve ljude treba da stave tamo gde treba – ispričala je Smiljana.

Foto: J. Ćosin

Ona kaže da je ipak zahvalna Bogu da vatra nije buknula i da su je na vreme primetili i pozvali komšije da gase, jer je požar izbio na krovu, sa zadnje strane kuće. Sreća te ga je njena sestra Drina na vreme primetila.

- Kao da sam predosetila da će napraviti neko zlo, nisam smela da zaspim. Pretio joj je telefonom da će da je ubije, rekla sam mu da neću dozvoliti da uđe u dvorište, ovde sam sedela i čujem neku lomljavu grana iza kuće, pitam sestru da li može da priđe odozgo, ona mi je rekla da se sklonom otuda, sela sam ispred kuće i pozvala policiju. Sestričina je čula da nešto šuška, a onda smo osetili i dim, izašli smo iza kuće, nismo smeli skroz da priđemo, šta znamo šta on ima u rukama. Rekla sam joj da nešto gori, ne smemo da idemo iza, ali u jednom trenutku vidim kulja dim i gori kuća. Brzo smo isključile strujomer, došao je komšija i gasio dok nisu stigli policija i vatrogasci. Vlastimir se sve vreme krio tu u blizini, policija ga je uhvatila tu u žbunju, ali se i dalje plašimo za našu bezbednost, šta će biti kada se vrati – ističe Drina Durković.

-  Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen, a niko nije povređen. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplju, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu – kažu u PU Niš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest