TUŽILAŠTVO: Trojica navijača priznala krivicu, doneta presuda za učesnike nezapamćenog haosa na Autokomandi

S. J. M.

03. 06. 2022. u 14:31

TROJICA navijača N. N., U. K. i R. K. priznali su krivicu za tuču koja je usledila nakon utakmice između FK "Partizan" i FK "Vojvodina", 11. maja, u blizini Autokomande u Beogradu

ТУЖИЛАШТВО: Тројица навијача признала кривицу, донета пресуда за учеснике незапамћеног хаоса на Аутокоманди

Foto: MUP

U ovoj tuči tešku telesnu povredu glave zadobio je S. S. koji je na saslušanju kod tužioca izjavio da se ničega ne seća i da ne može nikoga da prepozna. Isto su izjavili i njegovi prijatelji ispitani u svojstvu svedoka.

Osumnjičeni N. N., U. K. i R. K. su nakon toga zaključili sporazume o priznanju krivičnog dela nasilje na sportskoj priredbi ili javnom skupu iz člana 344 stav 1 sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, a koje je danas svojim presudama potvrdio Viši sud u Beogradu.

R. K. je prema sporazumu osuđen na kaznu od pet meseci kućnog zatvora, 50.000 dinara novčane kazne i dve godine zabrane prisustva sportskim priredbama Fudbalskog i Košarkaškog kluba "Crvena zvezda". 

Foto: MUP

N. N. i U. K. su prema sporazumu dobili uslovne osude od godinu i četiri meseca zatvora s rokom provere od tri godine i 50.000 dinara novčane kazne, kao i dve godine zabrane prisustva sportskim priredbama Fudbalskog i Košarkaškog kluba "Crvena zvezda". 

Protiv T. S. i Đ. M. se i dalje vodi krivični postupak.

Prema nezvaničnim informacijama, oštećeni mladić i njegovi prijatelji odbili su da sarađuju sa tužilaštvom i ukažu na napadače, tvrdeći da se ničega ne sećaju i da ne mogu nikoga da prepoznaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave