MINISTAR VULIN: U poslednjih godinu dana u Srbiji razbijeno 30 organizovanih kriminalnih grupa

Novosti online

21. 04. 2022. u 09:53

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da od 70.000 skaj telefona više od 30 odsto pripada ljudima sa Balkana, što govori o veličini balkanskih kriminalnih grupa i ocenio da delovanje organizovanih kriminalnih grupa nije moguće bez podrške moćnih obaveštajnih službi i da one vrlo često služe za izazivanje političkih nemira u nekoj zemlji.

МИНИСТАР ВУЛИН: У последњих годину дана у Србији разбијено 30 организованих криминалних група

Foto: Tanjug

- Uvek postoje službe kojima odgovora da postoje određene kriminalne grupe, koje osim sticanja profita za sebe, vrlo lako mogu da posluže za izazivanje političkih nemira, korumpiranje pripadnika vlasti, mogu da učine jednu zemlju vrlo lošom za život i veoma nebezbednom, a to se uvek koristi u političke svrhe - kazao je ministar policije, gostujući u jutarnjem dnevniku RTS-a.

Zato, kako je rekao, nije slučajno, što je Srbija usmerena na borbu za očuvanje mira i stabilnosti – „Politička stabilnost koju sačuvate u Srbiji je ekonomska i svaka druga stabilnost“.

Naglasio je da je u Srbiji u poslednjih godinu dana razbijeno 30 organizovanih kriminalnih grupa zbog čega je ponosan na sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Tužilaštva za organizovani kriminal i sve pravosudne organe koji omogućavaju da naši građani žive mirno i bezbedno.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je okupio sve bezbednosne strukture i dao nam jednostavan zadatak, koji je težak za sprovođenje – Srbija mora biti bezbedna zemlja. On se trudi da nam obezbedi svu moguću podršku i uslove da to tako bude - kazao je ministar policije.

Prema njegovim rečima, hapšenje kriminalne grupa Darka Šarića je samo jedna u nizu aktivnosti, koja je sprovedena u saradnji sa Evropolom i Evrodžastom, dakle reč je o međunarodnoj akciji koja je sprovedena na više kontinenata.

Ministar je ukazao da se još nekoliko lica, osumnjičenih da su bili članovi ove grupe nalazi u bekstvu i da policija intenzivno traga za njima.

Na pitanje da li postoji povezanost između Šarićeve grupe i kavačkog kriminalnog klana, ministar je kazao da su sve kriminalne grupe u nekoj fazi postojanja povezane.

- Pre hapšenja pripadnika kriminalne grupe Belivuk – Miljković, policija je uhapsila nekoliko krupnih kriminalaca koji su vodili kriminalne grupe koje su bile saveznici ovog klana, što je bilo značajno kako bismo umanjili njihovu snagu - kazao je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)