OTAC UBIJENOG SAVKOVIĆA: Očekivao sam da Grbović bude osuđen na 30 godina

S. J. M.

20. 04. 2022. u 16:45

NEKADAŠNjI šef obezbeđenja kluba "Nana" Nedeljko Grbović, osuđen je posle ponovljenog suđenja u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo navijača Rada Aleksandra Savkovića i pokušaj teškog ubistva njegovog prijatelja Adija Isenovića pre četiri godine ispred tog kluba.

ОТАЦ УБИЈЕНОГ САВКОВИЋА: Очекивао сам да Грбовић буде осуђен на 30 година

Foto: S. J. M.

Grboviću je izrečena kazna od 18 godina zatvora. Sud mu je produžio kućni pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne.

Sudija Marina Anđelković kazala je da je Grbović kriv što je oko 5 časova ujutru u decembru 2017. godine u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno i sa umišljajem hteo da liši života Aleksandra Savkovića i Adija Isenovića. On je prvo u Isenovića ispalio projektil i naneo mu tešku telesnu povredu, a onda kad je Savković krenuo ka njemu ispalio je i u njega projektil i naneo mu povredu od koje je nastupila smrt.

- Time je izvršio teško ubistvo. Na prvom suđenju smo smatrali da se ne radi o teškom ubistvu, jer nismo imali obeležja krivičnog dela u odnosu na Adija Isenovića. Optužnica je promenjena i za Isenovića je kvalifikovano teško ubistvo u pokušaju - navela je sudija Anđelković - Ne može da se radi o ubistvu na mah, niti u odbrani, niti da je bilo u afektu, kako je odbrana tvrdila. Nismo prihvatili ni da je Grbović tada bio u stanju straha visokog intenziteta, kako je trvdio stručni savetnik odbrane. Smatramo da je optuženi prilagođavao odbranu i menjao je, a i svedoci iz obezbeđenja kluba su prilagođavali svoje iskaze.

Foto: S. J. M.

Sudija je navela da je ovo primerena sankcija za težinu dela i jer je drugo krivično delo ostalo u pokušaju.

Otac ubijenog Aleksandra Predrag Savković rekao nam je posle presude da je očekivao da Grbović bude osuđen na 30 godina zatvora:

- Ubio je mog sina, a drugog momka pokušao da ubije. Zbunjen sam, ne znam šta da kažem.

Pitali smo i Grbovića za komentar, ali nam se obratila njegova supruga Danijela prilično potresena posle odluke suda:

- Ne postoji ništa gore od toga da izgubiš dete, za bilo kog roditelja, ali vaspitaj ga. Da nije pravio probleme unutra u klubu, ničega posle ne bi bilo.

Foto: S. J. M.

Bio osuđen na 13 godina

Grbović je pre godinu i po dana bio proglašen krivim za lakše krivično delo takozvano obično ubistvo Aleksandra Savkovića i osuđen na 13 godina zatvora. Sud ga tada nije osudio zbog ranjavanje Isenovića. Apelacija je prošle godine ovu presudu ukinula i vratla predmet na ponovno suđenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)