KO JE "ĐAVOLJI ADVOKAT" KOJI JE DANAS UHAPŠEN: Poznatiji je kao "konsiljere", njegovo ime dovođeno u vezu sa Belivukom i Miljkovićem

Ekipa VN

14. 04. 2022. u 22:26

BEOGRADSKI advokat Dejan Lazarević uhapšen je danas u velikoj akciji srpske policije, u kojoj su lisice stavljene i Darku Šariću i još tridesetak osoba, osumnjičenih da su bili deo organizovane kriminalne grupe.

КО ЈЕ ЂАВОЉИ АДВОКАТ КОЈИ ЈЕ ДАНАС УХАПШЕН: Познатији је као консиљере, његово име довођено у везу са Беливуком и Миљковићем

Foto: M. Anđela

Lazarević je javnosti postao poznat kao branilac Dejana Stojanovića Keke, dobrog znanca srpske policije i pravosudnih organa. Ipak, u žižu javnosti dospeo je upravo kao advokat Darka Šarića u predmetu koji se protiv njega vodi zbog pranja para, navodno zarađenih od šverca narkotika. Ovaj slučaj trenutno je pred Apelacionim sudom i čeka se drugostepena odluka.

Ipak, ime advokata Lazarevića, u poslednje vreme najviše je dovođeno u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, čiji je branilac zbog optužbi da su, zajedno sa članovima svoje kriminalne grupe, počinili niz ubistava, otmica, iznuda, ali i "radili" šverc droge i oružja. Tada je dobio nadimak "konsiljere", ali i drugi - "đavolji advokat", jer je, navodno, podstrekivao svoje klijente na lažna prijavljivanja državnih funkcionera i iznošenja lažnih navoda u javnosti.

U medijima je, nedavno, prozivan da je uneo i dao mobilni telefon svom klijentu Miljkoviću, kako bi se ovaj njime "poslužio" u pritvoru beogradskog Centralnog zatvora, iako je to nedopušteno. Advokat je to demantovao.

Konačno, Dejan Lazarević je angažovan i u slučaju vezanom za ubistvo Blaža Đurovića na Dušanovcu, za koje su optuženi Nemanja Ivanov i Darko Vesković Prika. Lazarević je u ovom slučaju branilac optuženog Ivanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!