HAPŠENJE U NOVOM SADU: Muškarac osumnjičen za proneveru u obavljanju privredne delatnosti

Lj. P.

30. 03. 2022. u 15:30

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su N. Č. (68) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti, dok se za jednom osobom intenzivno traga.

ХАПШЕЊЕ У НОВОМ САДУ: Мушкарац осумњичен за проневеру у обављању привредне делатности

Foto: UP CG

Osumnjičeni se terete da su, od 27. marta 2019. do 8. maja 2019. godine, u svojstvu vlasnika i direktora Privrednog društva "Žar 358" iz Beograda, doveli u zabludu predstavnike jednog preduzeća da će im na vreme platiti robu, koju su od njih preuzeli, u ukupnom iznosu od 17.664.950,86 dinara.

Oni se sumnjiče da su, navedenu robu, bez evidentiranja u poslovnim knjigama svog privrednog društva, prodali na „crnom tržištu“ za gotov novac, od kojeg su manji deo, 1.650.000 dinara, uplatili preduzeću od kojeg su uzeli robu, a ostatak novca zadržali za sebe.

Na taj način su, kako se sumnja protivpravno prisvojili, a navedeno preduzeće oštetili za ukupno 16.014.950,86 dinara, dok su svoje privredno društvo doveli u stanje nelikvidnosti i nemogućnosti izmirenja obaveza po preuzetoj robi.

Osumnjičeni N. Č. je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZAZIVANJE OPŠTE OPASNOSTI: Krivična prijava protiv maloletnika zbog paljenja BG voza