ROBU NISU PLATILI, A PARE UZELI: Zbog malverzacija vrednih 24 miliona, uhapšene dve osobe u Novom Sadu!

Tanjug

03. 03. 2022. u 18:18

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su malverzacijama oštetile više privrednih društava za 24.386.314 dinara, saopštio je danas MUP.

РОБУ НИСУ ПЛАТИЛИ, А ПАРЕ УЗЕЛИ: Због малверзација вредних 24 милиона, ухапшене две особе у Новом Саду!

D.N.

Zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti uhapšen je R. J. (54) koji je radio za firmu „Ornament dizajn“ doo iz Šapca, dok se Ž. R. (58), odgovorno lice navedene firme, tereti za prevaru u obavljanju privredne delatnosti u pomaganju.

Kako se sumnja, R. J. je, uz pomoć Ž. R., od januara do juna 2019. godine, u nameri da pribavi sebi protivpravnu imovinsku korist, doveo u zabludu veći broj privrednih subjekata na teritoriji Srbije da će im za robu koju je preuzeo od njih u ukupnom iznosu od 24.386.314 dinara izvršiti plaćanja u ugovorenom roku, iako je bio svestan činjenice da to neće učiniti.

Preuzetu robu, R. J. i Ž. R. su, kako se sumnja, prodali za gotov novac, a poslovne odnose nisu evidentirali u poslovnim knjigama firme "Ornament dizajn".

Tom prilikom, kako se sumnja, R. J. je najvećim delom novac zadržao za sebe, dok je manji deo predavao osumnjičenom Ž. R. da bi potpisivao blanko dokumentacije privrednog društva "Ornament dizajn" doo, čime je navedenu firmu doveo u stanje nelikvidnosti i nemogućnosti izmirenja obaveza po preuzetoj robi.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

STRAH OD RUSKIH PODMORNICA NA SEVERU EVROPE: Admiral zabrinut zbog Jasena i Boreja - Moderne su, tihe, i imaju najnovije projektile