SASLUŠANI DOKTORKA IZ NOVOG SADA: Pritvor za troje osumnjičenih za malverzacije sa lažnim potvrdama za vakcinu

Lj.P.

10. 02. 2022. u 20:06

TROJE osumnjičenih za malverzacije sa potvrdama za vakcinu saslušano je u tužilaštvu.

САСЛУШАНИ ДОКТОРКА ИЗ  НОВОГ САДА: Притвор за троје осумњичених за малверзације са лажним потврдама за вакцину

Foto: UP CG

Povodom izdavanja Potvrda o izvršenoj vakcinaciji protiv virusa „Covid 19“, u Novom Sadu, osobama koje nisu vakcinisane, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je saopštilo da je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije ovog tužilaštva naložilo hapšenje osumnjičenih D.P.U. (42) zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja K.B (37) i S.A. (42) zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju iz M.B. (31) zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave .

-U toku do sada preduzetih radnji i mera na osnovu naloga javnog tužilaštva, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Odeljenjem za suzbijanje korupcije i Bezbednosno-informativnom agencijom, uhapšeni su D.P.U., S.A. i M.B., te im je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, u kom roku su saslušani u tužilaštvu na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret -saopštilo je tužilaštvo. - Nakon saslušanja, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije ovog tužilaštva je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora do 30 dana prema svim osumnjičenima. U odnosu na osumnjičenu K.B. koja se nalazi u bekstvu, Višem sudu u Novom Sadu je predloženo je određivanje pritvora do 30 dana, uz donošenje naredbe za izdavanje poternice.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u daljem toku postupka, nakon čega će dalje procesne odluke donositi u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Kako se sumnja, D. P. U. , lekar opšte prakse u Domu zdravlja “Novi Sad” je iskoristivši svoja ovlašćenja, za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji protiv virusa kovid 19, lažno prikazujući da su se te osobe vakcinisale, iako to nisu učinile.

Osumnjičeni S. A. i tridesetsedmogodišnja ženska osoba za kojom se traga su, kako se sumnja, dostavljali D.P.U. lične podatke za sebe, osumnjičenog M. B. i druga lica, da bi od nje za novčanu nadoknadu dobili potvrde o izvršenoj imunizaciji, iako su znali da su te potvrde lažne.

Dom zdravlja “Novi Sad je saopštio da je internom kontrolom utvrđena zloupotreba u radu jedne od doktor i da je zbog toga prijavljena nadležnim organima. Na zloupotrebu su ukazali građani.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)