HAPŠENJE NA KiM: Priveden Molićaj lider SDP zbog šamaranja policajca

Tanjug

01. 02. 2022. u 22:24

PRIPADNICI Kosovske policije uhapsili su danas lidera Socijaldemokratske partije (SDP) Dardana Molićaja, za kojim se tragalo od subote kada je na protestu protiv poskupljenja struje ošamario policajca, javljaju prištinski mediji.

ХАПШЕЊЕ НА КиМ: Приведен Молићај лидер СДП због шамарања полицајца

Foto: Tanjug

Molićaj je uhapšen ispred studija televizije T 7, gde je trebalo da gostuje u emisiji Presing.

Civilni i službeni automobili Kosovske policije sačekali su da Molićaj stigne ispred studija i potom ga priveli.

Neposredno pre hapšenja Molićaj se raspravljao sa policajcima od kojih je zatražio nalog za hapšenje, prenosi Kosovo onlajn.

Budući da mu nalog nije uručen, kako se navodi, on je pružao otpor.

Policija je danas odredila pritvor i aktivisti SDP Ademu Mađuaniju, a SDP je objavio saopštenje tražeći da Mađuani bude pušten na slobodu.

Molićaj je u ponedeljak izjavio da nije dobio poziv na saslušanje i da je spreman da snosi odgovornost za ono što se desilo.

On je naglasio da je policija zakazala na subotnjem protestu jer, kako je rekao, nisu raščistili put demonstrantima, već su ih "vukli i gurali".

BONUS VIDEO: OPSADNO STANjE U NOVOM PAZARU - Policija blokirala grad posle pucnjave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)