SNAJPER SE TERETI ZA ČETIRI KRIVIČNA DELA: Novosađaninu Slobodanu Milutinoviću (37) produžen pritvor

LJ. P.

24. 01. 2022. u 14:43

OPTUŽNICA Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, podignuta protiv Slobodana Milutinovića Snajpera (37), tereti ga za čak četiri krivična dela: otmicu, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti, naveli su za „Novosti“ u ovom tužilaštvu.

СНАЈПЕР СЕ ТЕРЕТИ ЗА ЧЕТИРИ КРИВИЧНА ДЕЛА: Новосађанину Слободану Милутиновићу (37) продужен притвор

drustvene mreže

On se i dalje nalazi u pritvoru koji mu može trajati do 22. februara, a optužnica podignuta 22. decembra prošle godine, prosleđena je Višem sudu radi donošenja odluke o potvrđivanju.

Milutinović se sumnjiči da je 19. septembra 2021. godine u jednom stanu, tukao i maltretirao U.J. sa kojom je ranije navodno bio u emotivnoj vezi. Istraga je, međutim, bila proširena i na period pre toga, jer je navodno i ranije bio nasilan prema ovoj dvadesettrogodišnjakinji.

Prema nezvaničnim saznanjima, dvadesetrogodišnjakinja i Milutinović su navodno bili u emotivnoj vezi više od godinu dana, posle čega je ona odlučila da je prekine. On se, navodno, nije mogao pomiriti sa raskidom, te ju je te večeri pozvao da razgovaraju, posle čega je odveo u iznajmljen stan i tamo držao.

Tokom istrage, kao svedoci sasluašane su majka i rođena sestra U.J, a pored njih, svedočila su i četvorica policajaca koji su te večeri 19. septembra bili na intervenciji, kao i drugarica žrtve.

Krajem oktobra lane, Novosađanka U.J. je dopunila svoju ranije datu izjavu i ispričala je šta se dešavalo u njihovoj vezi pre nego što ga prijavila za otmicu. Kao posebno osetljivi svedok, izjavu je dala iz skrin-sobe.

Milutinović se u početku branio ćutanjem, ali je kasnije odlučio da iznese svoju odbranu u vezi sa događajem od 19. septembra za koji se sumnjiči, i kako saznajemo, do detalja je ispričao o njihovom odnosu.

On je uhapšen nakon što ga devojka prijavila policiji da ju je oteo. NJemu su stavljene lisice na ruke, a ona je lekarsku pomoć potražila u Urgentnom centru, gde su joj utvrđene lake povrede, posle čega je otpuštena kući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)