PROTIV državljanina Danske Sulejmana Imamovića (58), koji je vređao i pretio zbog vanrednog sletanja aviona na beogradski aerodrom Nikola Tesla, posle dodatnih konsultacija sa Tužilaštvom podnete su krivične prijave za krivična dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, kao i ugrožavanje bezbednosti vazdušnog prostora.

Komentari (52)

buki

29.12.2021. 15:03

Nadam se da će novčana kazna biti dovoljno visoka da zapamti, ako već ne može da ga vaspita. Verovatno je i ratni zločinac (da nije, ne bi se toliko uzbuđivao zbog sletanja u Bgd), ali poznavajući naš sistem, to nećemo ni proveravati.

Mile

29.12.2021. 15:32

Sad tog dezurnog tuzioca koji nije hteo da podnese krivicnu prijavu za krivicna dela odmah treba otpustiti i sprovesti nadzor nad tim tuzilastvom. Ocigledno da je korupcija postedi.

KIR SRBIN

29.12.2021. 15:33

Не брините, већ сутра ће бити на путу кући за Тузлу, са све плаћеном картом и извињењем. Да је Србин некоме псовао мајку по националној и расној основи одмах би га "одрапили" најмање годину дана!

Mikos

29.12.2021. 15:48

Pitanje koliko ima godina, ali ako je stariji proveriti da nije ratni zlocinac cim se toliko uspanicio zbog sletanja u Srbiju. To nije normalna reakcija ni za rasistu najgore vrste.

normalno

29.12.2021. 16:26

To je ta građanska bosna i hercegovina za koju se zalažu muslimani bosne i hercegovine vidi se iz priloženog da jako postuju svoje susjede srbe i hrvate posebno je uočljiva zadnja rečenica dotičnog kada spominje krst na to su posebno alergični

Tužilac

29.12.2021. 16:49

"obavešten je dežurni tužilac koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela" Tog "tužioca" momentalno smeniti i razrešiti funkcije jer očigledno nema blage veze sa zakonom koje bi trebao da sprovodi i tumači. Na žalost, posle Borisa Tadića i Malovićke i njihove "reforme" pravosuđa postavljanjem podobnih žutih kadrova to je svakodnevna slika i zato i imamo da nam se ulicama kriminalci i ubice slobodno šetaju jer tužioci i sudije neće da ih osude zbog lične bezbednosti.

Ghh

29.12.2021. 17:06

Није споран Имамовић, споран је тужилац који оцени да овде нема елемената кривичне одговорности.

Branislav

29.12.2021. 17:08

1. Za ugrožavanje bezbednosti vazdušnog saobraćaja uz nasilno ponašanje u vazduhoplovu kazna je između 2 i 10 godina. Ako je neko pri tom povređen, može i 12 godina zatvora. 2. Za izazivanje rasne, verske ili nacionalne mržnje praćeno nasiljem kazna je između 1 i 8 godina zatvora. 3. Svi putnici i zaposleni u vazduhoplovu i avio kompanija imaju pravo da ga tuže, zahtevaju kaznu zatvora i materijalu odštetu za pretrpljeni strah i gubitak vremena. Mislim da bi objedinjena kazna od 16-18 godina zatvora pozitivno delovala na ovog muslimana i pomogla mu da izađe na pravi put.

Tesla

29.12.2021. 17:12

Cuj nema krivicnog djela, a covjek pokusao da obori avion! A da ne govorim da je pljuvao ne druge ljude, za sta se u drugim zemljama dobija zestoka kazna, mozda i zatvorska. Jer, da ima neku opasnu bolest, poput side ili hepatitisa C, onda je druga osoba zivotno ugrozena. Razmislite malo o tome.

Milos

29.12.2021. 17:13

Pa proveriti ga skroz i totalno. Postenom bosnjaku, coveku nije problem da sleti u Beograd ako nije cinio zlocine on ili njegovi roditeji, rodjaci tokom rata u Bosni. Znaci nije mu cista savest i uplasio se da ce ga uhapsiti, to jest posle moguce provere otkriti da je recimo on ili neko iz njegove familije cinio zlocine. Odatle i reakcija i panika. U suprotnom ako je samo mrznja u pitanju, opet ga kazniti zbog izazivanja rasne netrpeljivosti , pretnji i ugrozavanja bezbednosti putnika...

DA NIJE SULJO KLAO SRBE

29.12.2021. 17:15

Treba potpuno istrazit toga danca, previse je sumnjivo njegovo ponasanje. Proverite gde je Suljaga bio i sta je radio od 1992. do 1995. godine.

Lela

29.12.2021. 18:58

Terororista ili mentalni pacijent. Lepo, neka sada vidi svet (posebno Nemacka) kalifat sto su napravili u srcu Evrope. Mozda ce bolje razumeti Dodikovu borbu za slobodu. Sledeci put neka slete u Sarajevo ili Zagreb.

Jelko

29.12.2021. 18:59

Ljudii, pisite Danskom ministranstvo inostranih poslova i unutrasnjih poslova, kao i za migraciju da preispita ovog coveka.... cudno da psuje krst a u Danskoj takodje ima crkve... Pisite i WizzAiru da se ograde od ovih uvreda i da se ne odrazi na njihovo poslovanje.... Verovali ili ne u Danskoj postoji politicar Rasmus Paludan koji se bavi mnogim temama vezano za islam sad vidimo kako ti ljudi koji se predstavljaju kao zrtve a rade isto to u Danskoj... zalosno...

Štutgart

29.12.2021. 19:00

Ovde u Nemačkoj bi bio u istrazi, zbog svega i svačega, a posle bi ga odrali od robije i novčane kazne. Verujem da bi i u Danskoj tako bilo. Srbijo, jadna si sa zakonom. Menjaj.

Šator

29.12.2021. 19:58

Е то су вам конвертити, ко се кад заборави треба да ово пигледа. Конвертизам је ове људе изобличио, они су душевни болесници... За њих нема лијека осим... Овакве треба довести Наташи Кандићи и оној Бисерко и свим сличним тупсонима...

mil

29.12.2021. 20:11

neka se tako ponasa u Danskoj pa da vii kako bi liao asvalt pod koljenima specijalaca za terorizam i vezan plastikom koja sece kozu i vene. Bio bi automatski optuzen za terorizam. Pre par godina jedna danska uciteljica na aerodromu sa povratka sa ferija na pitanje sta imate za prijavit zeleci malo da se nasali u eri teroristicke histerije odgovorila imam bombu istog momenta svi su se bacili na nju i oborili na pod i uhapsili sa optuzbom za terorizam. A ovaj jadni muhadzedin toliko mrzi Srbe i Srbiju da ga ni magla na tuzlanskom aerodromu nije lisila mrznje. Sad lepo moze da uziva u cuzi i uziva u novogodisnjim i bozicnim slavljima.

Miki

29.12.2021. 20:21

I po tome se vidi da Predsednik Vucic sve dobro radi kad neprekidno naoruzava Srbiju. Ta mrznja prema nasem narodu i nasoj zemlji nije jedinstven slucaj. Samo sa jakom Vojskom mozemo druge obuzdati da predju kojekakve linije kao na primer taj fin Gospodin. Pozz. iz Nemacke.

Boris

29.12.2021. 23:29

Da vidim da li bi se tako ponašao u Danskoj. Molim Vas da gospodinu objasnite šta je uradio i da mu odredite kaznu u skladu sa sa delom.

Obren

30.12.2021. 06:23

Pa pustite coveka na miru,nevidim razloga da ga kaznjavate kad ste onoga pre par meseci sto je mucio i tuko SRBE za vreme rata pustili nazad za Bosnu,ovaj sto psuje je macji kasalj

Andro

30.12.2021. 07:43

"Sulejmane Veličanstveni"....,iako si u ratu izgubio svoje najmilije,ne može se tako ponašati i psovati srpsku majku,a to da psujes i balijsku je providno.... I da nisi izgubio najmilije,psovao bi opet isto,jer mržnja prema svemu sto je srpsko je veća od bilo čega! Nisi ti samo bolestan psihički ,već i jako,jako bezobrazan. I da,psujes i svoju majku,jer zaviri u rodoslov i vidi od koga si.......

Licki Srbin

30.12.2021. 09:55

To, je samo u jadnoj Srbiji moguce . Zapitajte se svi, sta bi bilo sa onim , ko bi psovao majku hrvatsku, muslimansku, albansku i da je priveden u nekoj od tih, nazovi, drzava??? Da li bi samo sa novcanom kaznom prosao? Ni, glavu na ramenu ne bi izneo. Setite se onog mladica , koji je stitio monahinju na Gazimestanu. Jadna Srbijo..