UHAPŠENO DEVET OSOBA: Oštetili preduzeće za 35 miliona dinara

G. Ć.

17. 08. 2021. u 15:55

OSUMNjIČENIMA je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u nadležno tužilaštvo.

УХАПШЕНО ДЕВЕТ ОСОБА: Оштетили предузеће за 35 милиона динара

Foto: MUP/Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Policijskom upravom u Kraljevu, Poreskom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su dve osobe zbog sumnje da su izvršile krivična dela poreska utaja u saizvršilaštvu i pranje novca, šest osoba osumnjičenih za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, dok je jedna osoba osumnjičene za pranje novca u pomaganju i jedna za poresku utaju u pomaganju.

Osumnjičeni M.M.(65) i J.M.(37), odgovorna lica preduzetničke radnje „Frigo Logo“ iz Kraljeva, terete se da su u periodu od 2017. do kraja 2020. godine, uz pomoć zaposlenih u ovom preduzeću V.R.(52) i L.P.(60) i u dogovoru sa radnicima raznih benzinskih stanica prikupljali fiskalne račune za natočeno gorivo drugih potrošača i sačinjavali fiktivne gotovinske račune na ime PR „Frigo Logo“ u koje su unosili neistinite podatke o lažno točenom gorivu i, uz naknadu, predavali ih zaposlenima u „Frigo Logo“.

Osim toga, sumnja se da su M.M. i J.M. sačinjavali fiktivne naloge za službena putovanja zaposlenih i na taj način lažno prikazali troškove PR „Frigo Logo“, da bi, na osnovu takve fiktivne dokumentacije podizali novac sa računa preduzeća u ukupnom iznosu od oko 35,7 miliona dinara, a koji su koristili za kupovinu motornih vozila i za lične potrebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a