HAPŠENJE ZBOG ZLOUPOTREBE SLUŽBENOG POLOŽAJA: Šumarskom inspektoru stavljene lisice na ruke

Novosti online

21. 07. 2021. u 14:41

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su V. F. (1960), zaposlenog u Upravi za šume, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБЕ СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА: Шумарском инспектору стављене лисице на руке

Foto Dephositos

Policija je uhapsila i M.P. (1977) zaposlenog u privrednom društvu "Avium" Malo Crnje i D. A. (1985) odgovorno lice privrednog društva "Pinus S.C." Surdulica, osumnjičene za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Osumnjičeni V.F. tereti se da je u oktobru 2019. godine, u okviru savetodavne posete Osnovnoj školi "Sveti Sava" u mestu Božica kod Surdulice, koja je vlasnik parcele na kojoj se nalaze beli borovi ukupne količine 313 metara kubnih stabala, na površini 2,42 hektara, konstatovao da je došlo do sušenja ovog drveća na celoj površini i preporučio da se iseku sva stabla, što nije bilo u skladu sa realnim stanjem.

M. P. se sumnjiči da je za potrebe ove škole izradio sanacioni plan na osnovu koga je naloženo da se sva stabla belog bora, koja su inače prve i druge klase, poseku, i prodaju sa umanjenom vrednošću na količini i kvalitetu.

D. A. je potom, kako se sumnja, isekao drveće iako je znao da je količina veća u odnosu na procenu sanacionog plana, prikazavši manju količinu, čime je oštetio školu za iznos 838.505 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)