KRIJE SE U SRBIJI? Italijanska štampa nagađa da se osumnjičeni za pljačku Tamare Eklston možda nalazi u tazbini

J. D. Lj.

14. 07. 2021. u 20:17

ITALIJANSKI mediji se, poslednjih dana, naveliko zanimaju za Alfreda Lindlija, zvanog Lupin, koji je označen kao mozak "zlatne bande" koja je, u decembru 2019. godine u Londonu, pokrala dobro čuvanu vilu Tamare Eklston, ćerke Barnija Eklstona, bivšeg vlasnika Formule 1, dok je ona sa porodicom bila na odmoru u Laponiji.

КРИЈЕ СЕ У СРБИЈИ? Италијанска штампа нагађа да се осумњичени за пљачку Тамаре Еклстон можда налази у тазбини

Tamara Eklston

Tim pre, jer imaju nezvanične informacije da se on krije u Srbiji, odakle mu je žena!

Prema pisanju italijanskih medija, iako je rođen u Peruu, Lupin ima i slovensko poreklo, a verovatnoća da se krije u Srbiji, verovatno pod drugim imenom, nije mala, jer je i ranije, sa ženom, ovde često dolazio.

"Korijere dela sera" navodi da su oni, kao medij, nedavno uputili pitanja srpskim vlastima o tome da li imaju informacije o Lupinu, ali da odgovor nisu dobili.

U pljački vile Tamare Eklston, iz čijeg su sefa nestali nakit i satovi vredni oko 60 miliona evra, podsećamo, učestvovao je i Srbin Jugoslav Jovanović, "kralj prevara i provala", čovek "zlatnih ruku", kao i rumunski i italijanski državljani. Međutim, kao mozak operacije označen je Lupin, kojem se svaki trag izgubio posle krađe.

Čitav plen iz jedne od "pljački veka" još nije nađen, a sumnja se da je zlato pretopljeno, dok su satovi prodati na crnom tržištu. Deo nakita nađen je kod Rumunke Marije Mester.

SNIMILE IH KAMERE

REZULTATI istrage pokazali su da su četvorica muškaraca, 13. decembra 2019, taksijem došli do kuće Eklstonove. Alarmni sistem je bio ugašen, pa su uspeli da dođu do sobe sa četiri sefa. Otvorili su jedan, dragocenosti potrpali u "luj viton" torbu i - pobegli. Kamere sa vile uspele su da snime lica lopova, policija je rekonstruisala njihovo kretanje i gotovo svi su pohapšeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNO PONAŠANJE DRAGIJEVIĆA I JANKOVIĆA: Osumnjičeni za Dankino ubistvo se u pritvoru šale i smeju