VUJOTIĆ IZ AMERIKE "TROVAO" PO SLOVENIJI: Nisam “Lavitese” i nemam veza sa kavačkim klanom demantuje prvoosumnjičeni Podgoričanin

E. H.

20. 06. 2021. u 21:00

PODACI iz istrage slovenačke policije, koji svedoče o tome da je i u ovoj zemlji dejstvovao takozvani kavački klan, kao vođu ovog zločinačkog udruženja akcentuju Milana Vujotića iz Podgorice.

ВУЈОТИЋ ИЗ АМЕРИКЕ ТРОВАО ПО СЛОВЕНИЈИ: Нисам “Лавитесе” и немам веза са кавачким кланом демантује првоосумњичени Подгоричанин

Foto I. Marinković

Prema spisima koji su procurili policiji Slovenije postalo je jasno da i kod njih deluju "kavčani", pošto je otkriveno da je u obijanju kuće Dejča Kravaca iz Kranja 26. oktobra 2019. godine odnet kokain vredan dva miliona evra, a da je poslom "rukovodio" Vujotić iz Podgorice.

Vujotić, koji je u bekstvu, usudio se da, preko svog advokata, pošalje pismo jednom podgoričkom mediju, u kojem kaže da ne zna ni ko je Vrzić i da nikakve veze nema ni sa jednim krivičnim delom koje se navodi u policijskim dokumentima Slovenije. Takođe, u potpunosti demantuje da je imao nadimak Lavitese na aplikaciji "Skaj", koju slovenačka policija pominje u istrazi, niti zna bilo šta o tome da li ga, eventualno, neka osoba uopšte koristi, te da mu je sve namešteno.

Krađa velike količine droge u Sloveniji 2019. rezultirala je nizom daljih krivičnih dela, uključujući otmicu i ubistvo, zbog čega su u maju 2021. uhapšeni Klemen Kadivec iz Ljubljane i njegova ekipa.

Napomenimo da slovenačke "kavčane" istražitelji sumnjiče za šverc oko 790 kilograma kokaina, 2.249 kilograma konoplje, 96 kilograma hašiša, 10 kilograma heroina, 30 litara amfetamin baze, i šverc više miliona evra zarađenih na drogi.

U spisima slovenačkih istražitelja piše da su se Kadivec i srpski državljanin Filip Vrzić, još 2018. dogovorili da formiraju "kavački klan" sa bazom u Sloveniji, a odobrenje za ovaj poduhvat dao je Podgoričanin Milan Vujotić, zvani Lavitese!

Vujotić preko medija, i svog advokata, demantuje sve optužbe slovenačkih policajaca o tome da je za tamošnje "kavčane" nabavljao kokain i naređivao da se novac od prodaje droge nelegalno prenosi, u kešu, u Srbiju.

Slovenci pak misle drugačije. Za njih je on čovek koji je organizovao i kontrolisao šverc droge u Sloveniji, kao što je to bio zadatak grupe Veljka Belivuka u Beogradu.

Istina, Slovenci zasad nemaju podatke da je pomenuti Podgoričanin imao i druga "zaduženja", poput otmica, ubistava i sličnog, kao što je to činila grupa Velje Nevolje. Njegov zadatak, navodno, bio je "samo" - nabavka i kontrola posla vezanog za drogu.

Milan Vujotić navodno se krije na području Južne Amerike. Za njim odranije postoji poternica, a dovođen je u vezu sa ubistvom Aleksandra Saleta Stankovića u Beogradu, oktobra 2016, ali i sa nizom drugih zločina i pokušaja likvidacija. Poslednja sumnja u nizu je da je pokušao sa Zvicerom da organizuje smaknuće Podgoričanina Milića Minje Šakovića.

Prema nekim pričama iz podzemlja, Milan Vujotić trebalo je, navodno, da bude prva žrtva sukoba "kavčana" i "škaljaraca". Ispod njegovog blindiranog auta postavljena je bomba februara 2015, koja je aktivirana daljinski, dok je on bio u obližnjem lokalu sa porodicom. On je preživeo, a samo nekoliko sati kasnije u Beogradu je ubijen Cetinjanin Goran Radoman, visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana".

RAZBIJENI JOŠ U MAJU

Slovenačka policija 14. maja razbila je tamošnji "kavački klan" i osumnjičila najmanje 60 osoba za šverc droge, oružja i nezakonito prebacivanje miliona zarađenih od tog posla iz Španije u Beograd. U toj grupi bilo dvadeset državljana Slovenije, dvanaest iz Srbije, osam iz Bosne i Hercegovine, petoro iz Hrvatske, dva crnogorska državljanina i jedan iz Makedonije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije