PRELEPE SLIKE IZ VALJEVA: Vojnici generacije „decembar 2022“ položili zakletvu (FOTO)

Novosti onlajn

23. 12. 2022. u 17:30

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas u valjevskoj kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ svečanosti polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „decembar 2022“ i polaznika Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

ПРЕЛЕПЕ СЛИКЕ ИЗ ВАЉЕВА: Војници генерације „децембар 2022“ положили заклетву (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Čestitajući položenu zakletvu, ministar Vučević rekao je da taj čin predstavlja veliki događaj u životu mladih u svečanom stroju. Prema njegovim rečima, oni su danas dali veoma važnu reč, možda i najvažniju u svom životu.

- Pred grbom, pred zastavom Republike Srbije zakleli ste se da ćete biti uz svoj narod gde god i kad god zatreba. Neka vam reči zakletve budu zauvek urezane u srca i neka vas podstiču u izvršavanju vojničkih zadataka dok god stojite u vojničkom stroju, ali i svakodnevnom životu. Neka vam one budu zvezda vodilja u čuvanju naše otadžbine i svih njenih svetinja. Poštujte svetla vojnička dela naših predaka kojima se dičio čitav svet, a kojem su neprijateljski komandanti odavali počast tokom istorije, žaleći što nisu imali čast da i takvima komanduju. Nikada nemojte zaboraviti da pripadate narodu koji se ponosi svojim precima, jer samo ukoliko iskreno poštujete svoju istoriju možete imati svetlu budućnost. Posebno mi je drago i ponosan sam na vas, jer ste svojim izborom dali dobar, najbolji primer svim mladićima i devojkama da zavole i požele časni vojnički poziv, na čemu vam iskreno čestitam - rekao je ministar Vučević.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar