POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA VIŠA PADOBRANSKA OBUKA: Pripadnici 63. brigade vežbali realizaciju skokova specijalnim padobranom (FOTO)

Novosti onlajn

09. 12. 2022. u 17:52

PRIPADNICI 63. padobranske brigade koji prolaze višu padobransku obuku realizovali su ove nedelje skokove u rejonu vojnog aerodroma „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu.

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ИЗГЛЕДА ВИША ПАДОБРАНСКА ОБУКА: Припадници 63. бригаде вежбали реализацију скокова специјалним падобраном (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Reč je o delu napredne obuke vojnih padobranaca, koji se sprovodi radi osposobljavanja pripadnika jedinice za realizaciju skokova specijalnim padobranom tipa krilo i izvođenje borbenih dejstava u operacijama od posebnog značaja nakon specijalnog desanta.


U skladu sa programom obučavanja, realizovani su skokovi na slobodno dejstvo sa punom borbenom opremom, uz prizemljenje na prostore malih dimenzija, za šta su neophodne izuzetne veštine vojnih padobranaca. Oni su prethodno prošli zemaljsku obuku koja obuhvata teorijske sadržaje, rad na pripremi padobrana i na padobranskim spravama, te pojačanu fizičku pripremu.

Uspešnom realizacijom više padobranske obuke, 63. padobranska brigada dobija vrhunski osposobljen i obučen kadar koji čini okosnicu ove elitne jedinice Vojske Srbije za izvođenje specijalnih borbenih aktivnosti.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SA NJIM JE ŽELELA BRAK I PORODICU: Tragična ljubav Sonje Savić - od kada je umro sebe je smatrala udovicom, za nju je bio jedini