OD MASKIRANJA DO UPOTREBE BORBENIH VOZILA: Obuka pripadnika Četvrte brigade kopnene vojske (FOTO)

Novosti online

26. 04. 2022. u 19:59

PRIPADNICI Četvrte brigade kopnene vojske u rejonima mirnodopskih lokacija realizuju obuku za izvršavanje borbenih zadataka u operacijama Kopnene vojske uz upotrebu borbenog vozila pešadije M-80A.

ОД МАСКИРАЊА ДО УПОТРЕБЕ БОРБЕНИХ ВОЗИЛА: Обука припадника Четврте бригаде копнене војске (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Reč je o redovnoj obuci profesionalnog sastava mehanizovanih bataljona, koja se po ciklusima realizuje tokom cele godine radi održavanja i unapređenja visokog nivoa osposobljenosti za realizaciju zadataka.

Programom obuke su obuhvaćeni praktični sadržaji obučavanja posluga, od pripreme za izvršenje zadatka, preko maskiranja, taktičkih radnji na bojištu u izvođenju odbrambenih i napadnih operacija, do dejstva po ciljevima na zemlji i vazduhu i održavanja svih podsistema borbenog vozila.

Realizacijom ove obuke unapređuje se borbena osposobljenost vojnika i mladih starešina koji su nedavno primljeni u jedinicu i održava visok nivo osposobljenosti jedinice za izvršavanje namenskih zadataka.

Borbeno vozilo pešadije M-80A namenjeno je za izvršavanje borbenih zadataka mehanizovanih jedinica u svim zemljišnim i vremenskim uslovima, a njegova pouzdanost i efikasnost su potvrđeni tokom eksploatacije u jedinicama Vojske Srbije i na brojnim taktičkim vežbama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima