ORIJENTACIJA I KRETANJE PO NEPOZNATOM I SNEGU: Kako izgleda obuka pripadnika Četvrte brigade kopnene vojske u zimskim uslovima (FOTO)

Novosti onlajn

27. 12. 2021. u 21:11

PRIPADNICI izviđačkih jedinica iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske realizovali su tokom prethodne nedelje redovnu obuku u zimskim uslovima.

ОРИЈЕНТАЦИЈА И КРЕТАЊЕ ПО НЕПОЗНАТОМ И СНЕГУ: Како изгледа обука припадника Четврте бригаде копнене војске у зимским условима (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Tokom obučavanja na padinama Kopaonika, izviđači su u zahtevnim mikroklimatskim uslovima, realizovali sadržaje taktičke, fizičke i obuke izviđačkih jedinica. 

Orijentacija i kretanje na nepoznatom i snegom prekrivenom terenu, izrada skloništa za smeštaj i boravak ljudi, maskiranje, dejstvo iz zasede i borilačke veštine, samo su deo specifičnih sadržaja za koje su se pripadnici izviđačkih jedinica osposobljavali.

Obuka izviđačkih jedinica je kontinuiran i zahtevan proces, realizuje se tokom cele godine u svim vremenskim i zemljišnim uslovima i u situacijama sličnim onima u kojima se mogu naći u stvarnoj situaciji u dubini neprijateljevog rasporeda, kako bi održali i unapredili osposobljenost za realizaciju namenskih zadataka.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAZNAJEMO! Vest koju je Vučić zaboravio da saopšti: 100.000 ljudi koji su dobili vaučere od 5.000, dobiće još 10.000 dinara