AUFIDERZEN, MUTI MERKEL: Na svečanoj ceremoniji Nemačka ispratila legendarnu kancelarku (FOTO)

Novosti online

02. 12. 2021. u 22:40

POSLE 16 godina provedenih na dužnosti nemačke kancelarke, Angela Merkel odlazi u političku penziju.

АУФИДЕРЗЕН, МУТИ МЕРКЕЛ: На свечаној церемонији Немачка испратила легендарну канцеларку (ФОТО)

EPA

Angela Merkel je postigla toliko toga: 16 godina bila je najmoćnija žena u Nemačkoj, prva žena na dužnosti kancelarke, žena koja je širom sveta bila i priznata i poštovana.

U Berlinu je u večeras održano „Veliko povečerje“, što je najveća vojna ceremonija u Saveznoj Republici Nemačkoj – uz baklje, vojnike u svečanim uniformama, oficire i koreografiju koja je isplanirana do tančina. „Veliko povečerje“ je posebno i po tome što Vojni orkestar Bundesvera tokom te ceremonije svira i neke pesme koje biraju one osobe od kojih se oprašta. Osim ekumenske crkvene pesme „Tebe, Bože, hvalimo“ kancelarka u odlasku poželela je i da čuje pesmu Hildegard Knef „Nek‘ za mene padaju kiše crvenih ruža“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost