ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE DA PRATI RUDARSKE AKTIVNOSTI: Mihajlovićeva razgovarala sa potpredsednikom "Ziđina"

E.B.T.

12. 05. 2021. u 12:45

POSEBNO je važno da sve rudarske aktivnosti budu praćene brigom o zaštiti životne sredine u lokalnim zajednicama, jer je to jedini način da imamo održivo i zeleno rudarstvo u Srbiji.

ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ДА ПРАТИ РУДАРСКЕ АКТИВНОСТИ: Михајловићева разговарала са потпредседником Зиђина

Foto: Arhiva Novosti

Ovo je danas istakla ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović tokom sastanka sa potpredsednikom "Ziđin majning grupe" Šenom Šaojengom. Teme razgovora su bile investicije ove kompanije u Srbiji i zaštiti životne sredine tokom rudarskih aktivnosti.

-Verujem da zajedničkim radom možemo biti još efikasniji, jer želimo da kompanije i projekti koji su za nas strateški važni budu uspešni - kazala je ministarka.

Šaojeng je istakao da "Ziđin" Srbiju smatra jednom od ključnih zemalja za svoje poslovanje. On je zahvalio ministarki na podršci u efikasnoj realizaciji projekata kompanije.

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima u vezi sa izgradnjom rudnika bakra i zlata "Čukaru Peki", uključujući rešavanje pitanja napajanja električnom energijom, razvojnim planovima kompanije u Srbiji, rešavanju problema zagađenja reke Pek, kao i problema koje lokalno stanovništvo ima usled rudarskih aktivnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)