VELIKI NAPREDAK U USAVRŠAVANJU JAVNE UPRAVE: Ćate slede evropski put

J.Ž.S.

17. 03. 2021. u 08:20

PRE samo četiri godine Srbija je napravila prve korake u reformi stručnog usavršavanja u javnoj upravi osnivanjem Nacionalne akademije za javnu upravu (NAJU).

ВЕЛИКИ НАПРЕДАК У УСАВРШАВАЊУ ЈАВНЕ УПРАВЕ: Ћате следе европски пут

Foto: Depositphoto

Uspeli smo da za kratko vreme sistem stručnog usavršavanja podignemo na viši nivo i učinimo ga jednako dostupnim svim zaposlenima na državnom i lokalnom nivou, rekla je Marija Obradović, ministar državne uprave i lokalne samouprave.

- Uveden je sistem kvaliteta i počele su da se primenjuju najsavremenije metode i tehnike u obučavanju naših službenika - naglasila je ministarka Obradović.

Za v.d. direktora NAJU, Dejana Miletića da bi željene promene u pogledu reforme javne uprave i profesionalizacije rada službenika bile održive, da bi se trajno promenilo konkretno ponašanje ljudi koji rade u upravi, potrebno je motivisati službenike da rade na sebi.

- Upravo na tome posvećeno radi ceo tim Akademije i to je pravac koji primenjujemo kako bismo svim službenicima olakšali proces usavršavanja i napretka i kako bi se ritam promena dodatno ubrzao i Srbija zadržala svoj evropski put - rekao je Miletić.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)