PREGOVORI SA MMF-om: Vlada Srbije potpisuje novi aranžman?

B. Ca.

11. 01. 2021. u 16:42

VLADA Srbije će tokom januara razgovarati sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda - MMF o novom aranžmanu, kako bi se nastavilo sa sprovođenjem strukturnih reformi u Srbiji. Ovo je juče potvrđeno u Ministarstvu finansija.

ПРЕГОВОРИ СА ММФ-ом: Влада Србије потписује нови аранжман?

MMF

Ekonomista Ljubodrag Savić ističe da bi Srbija trebalo da potpiše novi aranžman sa MMF-om jer njihovo prisustvo u našoj zemlji predstavlja sigurnost za finansijere i strane investitore.

Smatra da to i naša država prepoznaje i da je to razlog što ulazi u novi aranžman sa MMF-om.

Savić je uveren da će i novi aranžman, kao i prethodni, biti sastavljen tako da MMF ima ulogu savetodavca. Međutim, ne isključuje mogućnost da država, zbog problema koji trenutno ima sa visokim fiskalnim deficitom, možda potpiše i finansijski aranžman.

Savić objašnjava da Srbija prethodnih godina nije imala visok fiskalni deficit, te da se on pojavio u poslednjih godinu dana zbog krize izazvane virusom korona, odnosno zbog paketa pomoći kojim je Vlada Srbije pomogla građane i privredu.

Prethodni aranžman sa MMF-om - "Čuvarkuća" odobren je Srbiji u julu 2018. godine na period od 30 meseci, nije predviđao korišćenje finansijskih sredstava, već je isključivo savetodavnog karaktera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)