RAD OD KUĆE SE OSLADIO: Istražibanje Startita otkrilo da trećina zaposlenih i posle korone ne želi da se vrati u firme

B. Ca.

04. 09. 2020. u 17:14

TREĆINA zaposlenih u IT firmama, marketinškim agencijama, malim i srednjim preduzećima želeli bi da nastave s radom van kancelarije i nakon pandemije korona virusa.

РАД ОД КУЋЕ СЕ ОСЛАДИО: Истражибање Стартита открило да трећина запослених и после короне не жели да се врати у фирме

Foto: Depositphoto

Ovo je otkrilo novo istraživanje Startita. Sa druge strane, 18,5 procenata ljudi su odgovorilo je da se osećaju usamljeno radeći od kuće jer - nedostaju im kolege, 6,1 odsto anketiranih želi da se preseli u sela odakle će raditi na daljinu. Rezultati pokazuju da 55,7 odsto anketiranih želi da bira hoće li raditi u kancelariji ili od kuće.

Anketirani su iskustvo rada van kancelarije ocenili sa visokom ocenom 4,05, a tek svaki deveti ne želi da nastavi rad van kancelarije nakon pandemije. Anketa je otkrila i da je i pre Kovida-19 između 26 i 30 posto anketiranih bar jedan dan nedeljno u velikim gradovima radilo od kuće. Računajući i manja mesta svih pet dana nedeljno od kuće pre Kovida radilo je 12,1 odsto anketiranih, a zatim je taj broj u vreme pandemije povećan za sedam puta. Više od polovine anketiranih odgovorilo je da je dobilo neophodnu motivaciju i podršku za rad, a da je dobilo opremu odgovorilo ih je 64,1 posto.

Rad na daljinu anketirani smatraju pre svega uštedom vremena koje provedu na putu do posla, a najveći procenat kao prednost navodi bolju koncentraciju i fokusiranost, kao i fleksibilnost. Kao loše strane rada od kuće označili su usamljenost i što osećaju da nemaju ograničeno radno vreme.

U Startitovoj anketi bilo je 53 odsto muškaraca, a 64 odsto anketiranih živi i radi u Beogradu. Najviše ankretiranih, 70 odsto, između je 25 i 40 godina, dok ih u IT firmama radi 30 procenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)