GRAĐANIMA ZVEZDARE 20 MILIONA ZA IZOLACIJU I STOLARIJU: Dodeljeni ugovori za 108 domaćinstava

E.B.T.

28. 12. 2023. u 15:39

MINISTARSTVO rudarstva i energetike i lokalna samouprava obezbedili su za građane Zvezdare 20 miliona dinara kojima se subvencioniše zamena stolarije i kotlova, izolacija fasade, ugradnja solarnih panela.

ГРАЂАНИМА ЗВЕЗДАРЕ 20 МИЛИОНА ЗА ИЗОЛАЦИЈУ И СТОЛАРИЈУ: Додељени уговори за 108 домаћинстава

Foto: B. Marčeta

Ovo je danas izjavila resorna ministarka Dubravka Đedović Handanović nakon uručivanja ugovora o subvencijama za energetsku efikasnost za 108 domaćinstava na ovoj beogradskoj opštini. Ona je navela da se na javni poziv prijavilo oko 180 građana, a da je broj dodeljenih ugovora više od dva puta veći nego u prethodne dve godine zajedno.

- Ugovore o subvencijama za energetsku sanaciju domaćinstava, u okviru javnih poziva koji se sprovode u 131 gradu i opštini, do sada je dobilo više od 2.000 domaćinstava – rekla je ministarka. - Obezbedili smo sredstva da u 2023. i u naredne četiri godine ukupno 50.000 domaćinstava dobije subvencije za energetsku efikasnost.

Ona je navela da će za one koji žive u stambenim zgradama koje su priključene na sistem daljinskog grejanja, javni pozivi biti produženi do početka februara, u okviru posebnog programa koji se sprovodi u 15 gradova i opština.

PRAVO NA OLAKŠICE OSTVARILO 160.000 NAJUGROŽENIJIH

MAKSIMALNE popuste za racionalnu potrošnju energije od 40 odsto iskoristilo je čak 30 procenata domaćinstava u oktobru, a oko 160.000 najugroženijih, uključujući i penzionere, ostvarilo je pravo na olakšice na računima za struju i gas, odnosno grejanje - kaže ministarka energetike.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić rekao je da je ova opština samo u poslednje dve godine realizovala devet projekata u oblasti zaštite životne sredine i energetske efikasnosti, od čega tri projekta sa resornim ministarstvom, kao i da je prvi solarni panel iz subvencija države postavljen upravo na Zvezdari.

- Nastavićemo da ulažemo u mere energetske efikasnosti pre svega zbog zdravlja stanovništa i smanjenja potrošnje fosilnih energenata, koje zagađuju životno okruženje i umanjuju kvalitet života svih nas – rekao je Jeremić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!