"SRBIJA ISPUNILA SVIH 40 PREPORUKA" Mali: To pokazuje da nam je sistem transparentan kada je reč o borbi protiv finansijskog kriminala

Tanjug

13. 12. 2023. u 09:20

PREMA izveštaju Komiteta Saveta Evrope o borbi protiv finansijskog kriminala i pranja novca, koji smo dobili u utorak, Srbija je ispunila svih 40 preporuka, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

СРБИЈА ИСПУНИЛА СВИХ 40 ПРЕПОРУКА Мали: То показује да нам је систем транспарентан када је реч о борби против финансијског криминала

Foto: Printskrin

- Bolji smo od svih zemalja u regionu i od zemalja Evropske unije koje se graniče sa nama. Hrvatska i Bugarska su na sivoj listi, videćemo kako će proći Crna Gora. Albanija je tek sada ispunila neka očekivanja, a Srbija je ispunila svih 40 preporuka - rekao je Mali za TV Pink.

Ocenio je da je to za građane Srbije veoma važno i da pokazuje da nam je sistem transparentan kada je reč o borbi protiv korupcije i finansijskog kriminala.

- To je ogroman uspeh za sve nas, jer znači da smo atraktivniji i sigurniji za investicije, a to znači nova radna mesta, nove investicije i bolju budućnost - zaključio je Mali.

BONUS VIDEO: "OTISAK" Ministar finansija Siniša Mali u podkastu "Novosti" o važnim ekonomskim pitanjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!