NETAČNI NAVODI RUSKOG GIGANTA Sandu: Nije utvrđen dug Moldavije prema Gaspromu od 800 miliona dolara

Tanjug

03. 09. 2023. u 23:15

PREDSEDNICA Moldavije Maja Sandu izjavila je danas da su međunarodni revizori zaključili da su netačni navodi ruskog Gasproma da Moldavija toj kompaniji duguje 800 miliona dolara.

НЕТАЧНИ НАВОДИ РУСКОГ ГИГАНТА Санду: Није утврђен дуг Молдавије према Гаспрому од 800 милиона долара

Foto: Printskrin

- 'Ovo još nije poznato javnosti, ali sledeće nedelje naša vlada će izaći sa saopštenjem da smo angažovali međunarodnu kompaniju koja je obavila reviziju i nije otkrila dugove Gaspromu u iznosu od oko 800 miliona dolara, kako je hteo da nas prevari 2021. godine - rekla je Sandu tokom sastanka sa lokalnim stanovništvom u selu Kongaz, prenose RIA Novosti.

Kišinjev je u oktobru 2021. postigao dogovor sa Gaspromom da produži ugovor o isporuci gasa, uz reviziju duga kompanije Moldovagas 2022.

Ministar energetike Moldavije Viktor Parlikov rekao je sredinom jula da je revizorski izveštaj o dugu Gaspromu završen i da će biti poslat ruskoj strani zajedno sa nacrtom sporazuma o regulisanju istorijskog duga u iznosu većem od 720 miliona dolara.

Od decembra prošle godine Moldovagas dobija gas iz dva izvora, i to iz državnog Energokoma i Gasproma.
 

BONUS VIDEO: BIZARAN FESTIVAL - "Dok se krv ne prolije"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu