SUBVENCIJE ZA GAS: Indija izdvaja 929 miliona dolara za kuvanje

Novosti online

31. 08. 2023. u 00:29

INDIJA je snizila cene gasa za kuvanje kako bi ublažila uticaj rastuće inflacije na troškove domaćinstava usred tvrdoglave inflacije i uoči sezona festivala.

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ГАС: Индија издваја 929 милиона долара за кување

Foto: Profimedia

Država će izdvojiti 76,8 milijardi rupija (929 miliona dolara) za subvencije u sledećoj fiskalnoj godini, završno sa martom, rekao je za novinare indijski ministar za informisanje i komunikacije Anguar Takur, prenosi "Blumberg".

Građani Indije će od 30. avgusta plaćati 18 odsto manje za tečni gas u bocama.

Petnaestomesečna inflacija takođe predstavlja izazov za vladu premijera Narendre Modija i njegov potencijalni reizbor sledeće godine, piše američki medij i dodaje da je Modijeva vlada na nju odgovorila produžavanjem različitih programa, kao što su distribucija žitarica siromašnim građanima ali i pooštravanje uslova za izvoz osnovnih namirnica kao što su pirinač, pšenica i luk kako bi bili pristupačni, učinivši tako njihovu cenu na domaćem tržištu pristupačnijom.

Takur je negirao da odluka o najavljenim subvencijama za gas ima veze sa bilo kakvim izborima, već da je deo vladinih mera za postizanje blagostanja u zemlji.

-Naša vlada će uvek činiti sve što je moguće da poboljša kvalitet života ljudi i bude od koristi siromašnima i srednjoj klasi, naveo je Modi u saopštenju izdatom nakon odluke o smanjenju cena.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)