USKORO KREĆE PRIJAVA ZA 10.000 DINARA ZA DECU: Evo kako i ko sve može da se prijavi za ovu pomoć

Novosti onlajn

18. 08. 2023. u 11:51

PRIJAVA majki za jednokratnu pomoć države od po 10.000 dinara za svako dete do 16 godina počinje 20. avgusta u ponoć, dakle subota na nedelju. Prijava se odvija elektronski na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs.

УСКОРО КРЕЋЕ ПРИЈАВА ЗА 10.000 ДИНАРА ЗА ДЕЦУ: Ево како и ко све може да се пријави за ову помоћ

Foto N. Fifić

Prijava je veoma jednostavna, a podnosilac prijave, odnosno majka unosi broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj želi da joj bude uplaćen novac. Kako bi prijava bila što jednostavnija, majke ne moraju da unose matične brojeve dece, da ne bi slučajno došlo do greške prilikom unosa podataka. Sistem, na osnovu matičnog broja majke, automatski vuče matične brojeve dece, iz nadležnih registara.

Prijava će biti moguća do 20. septembra 2023. godine, a ubrzo po završetku prijave će biti realizovana i isplata sa kojom će se početi od 25. septembra.

Pravo na uplatu novčane pomoći u iznosu od 10.000 dinara ima majka deteta, a izuzetno otac, staratelj ili hranitelj pod uslovima propisanim odgovarajućim zakonskim rešenjem, koje je stupilo na snagu 1. avgusta.

Ukoliko otac deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć sam vrši roditeljsko pravo na osnovu pravnosnažne sudske odluke, pored neophodnih podataka, dostavlja i digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje sam vrši roditeljsko pravo.

Hranitelji deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć i primaoci novčane socijalne pomoći neće morati da podnose prijavu preko sajta Trezora, jer će njima novčana pomoć biti uplaćena automatski.

Ova pomoć može se dobiti za svako dete koje je državljanin Republike Srbije, a koje je rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon tog datuma. To znači da su obuhvaćena i deca koja sada imaju 16 godina, a koja prošle godine nisu ispunjavala uslove za pomoć mladima od 16 do 29 godina, jer su imala manje od 16 godina.

Inače, očekujemo da će za ovu meru podrške biti potrebno oko 11,9 milijardi dinara, odnosno oko 100 miliona evra (ukupno oko 1.190.000 dece).

Podsećamo, tokom pandemije država je pomogla privredu i građane sa tri paketa podrške vredne skoro devet milijardi evra, što je zaista ogromna pomoć koja je doprinela očuvanju privrednog ambijenta, da nemamo zatvorene fabrike, da ne dođe do gubitka radnih mesta, a istovremeno smo pomogli građanima u očuvanju životnog standarda.

- Ovo je još jedno ispunjeno obećanje koje smo dali i još jedan primer kako se ponaša jaka i snažna država, odgovorna država koja brine za svoje građane, za svoju decu, za porodice i kvalitet njihovog života. Deca su naša budućnost, naša nada, moramo što više da ulažemo u njih i smatramo da će ovo biti veoma važna pomoć za majke. Na ovaj način nastavljamo sa isplatama jednokratnih pomoći za naše građane. Podsetiću vas da smo prošle godine u februaru isplatili po 20.000 dinara penzionerima, što je najveće jednokratno davanje do sada, dok smo mladima od 16 do 29 godina tokom prošle godine, u februaru i junu isplatili po 100 evra, a potom i u decembru po 5.000 dinara - izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

BONUS VIDEO: MALI - Imamo niži javni dug od većih i razvijenijih zemalja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!