ULOŽENO ćE SE SAMO VRATITI: Rasprava u Narodnoj skupštini

S. B.

21. 07. 2023. u 11:34

UKIDANjE troškova konverzije građevinskog zemljišta iz prava korišćenja u pravo svojine i zaduživanje bile su glavne teme drugog dana rasprave poslanika o 30 tačaka dnevnog reda. Ministar građeviarstva Goran Vesić je pokušavao da ubedi opozicione poslanike kako konverzija ionako nije donela značajna sredstva, već samo drži zarobljene lokacije. Premijerka Ana Brnabić je s druge strane odgovarala na zamerke da se Srbija previše zadužuje.

УЛОЖЕНО ћЕ СЕ САМО ВРАТИТИ: Расправа у Народној скупштини

Foto: Printscreen/RTS

Ona je istakla da se sada ne zadužujemo za potrošnju, već da bismo ušli u investicije, a novac uložen u investicije se vraća sam.

- Kada su kamatne stope po kojima se zadužujemo normalne i novac ide u ulaganje, onda te investicije same sebe otplate - rekla je Ana Brnabić. - Predlaže se zaduživanje, između ostalog, za Moravski koridor, za Dunavsku magistralu, za saobraćajnicu Ruma-Šabac, Loznica, naučno-tehnološke parkove u Nišu i Čačku 2. faza, kao i za Regionalni inkubator u Kruševcu. Sve pametne zemlje se zadužuju ovako kako mi sada radimo, kao što su Nemačka, Francuska, SAD, Japan, Švajcarska.

U raspravi se čula optužba i da se vlast zadužuje kako bi plaćala botove.

- Vi mislite da Evropska investiciona banka ne proverava svoje kredite i koristi novac od kredita uzetih od nje - odgovorila je premijerka. - Ne znam šta vam znači bot? Mi imamo internet timove, to su naši članovi, omladinci koji se bore na internetu. Ljudi od krvi i mesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (36)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)