"PROBAĆEMO NAĆI TRAJNO REŠENJE": Danas sastanak proizvođača mleka i premijerke Brnabić

Tanjug

24. 02. 2023. u 09:38

PREDSEDNIK "Udruženja proizvođača mleka iz Banata" Vukašin Baćina izjavio je da očekuje da bude postignut dogovor na današnjem sastanku proizvođača i otkupljivača mleka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, kao i da će tražiti da minimalna otkupna cena mleka bude 80 dinara.

ПРОБАЋЕМО НАЋИ ТРАЈНО РЕШЕЊЕ: Данас састанак произвођача млека и премијерке Брнабић

Foto Shutterstock

- Tražićemo da minimalna otkupna cena mleka bude 80 dinara plus ostale dotacije na količinu ko ima više mleka, a ko ima manje da ne može da ima ispod 80 dinara po litri - rekao je Baćina za Tanjug.

Takođe, kako je naveo, jedan od zahteva je da premija za mleko bude podignuta na 20 dinara po litri i po muznom grlu da bude 40.000 dinara.

Dodao je da ukoliko ti zahtevi ne budu prihvaćeni zadovoljiće se da premija za mleko bude 15 dinara po litri i 30.000 po grlu.

- Idemo kod premijerke da probamo da nađemo trajno rešenje kako da zaštitimo proizvođače mleka, prerađivače i krajnje korisnike, da svima bude dobro. Očekujemo da postignemo dogovore. Situacija se mlekom je teška zadnjih 30 godina, u poslednjih nekoliko meseci je krenulo nabolje - kazao je Baćina.

Baćina je izrazio zadovoljstvo što država i premijerka pokazuju razumevanje za proizvođače mleka, jer, kako je istakao, time pokazuju da su spremni na razgovor i postizanje dogovora.

- Mi nećemo blokirati nikakve puteve, nećemo prosipati mleko kao i što do sada nismo radili - kazao je Baćina.

BONUS VIDEO: VUČIĆ U NOVOM SADU: Otvaranje druge fabrike kompanije Kontinental Automotiv Srbija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!