TEŠKA JE BILA GODINA ZA NAMA Mali: U jednoj maloj Srbiji pokazali smo da smo bolji i uspešniji od mnogo većih od nas

Novosti online

01. 01. 2023. u 10:00

Teška je godina bila, svi smo svesni konflikta koji se desio u Ukrajini i energetske krize , ali ja sam zadovoljan jer je Srbija ponovo pokazala svoju snagu, pokazala je jednu pozitivnu energiju- rekao je ministar finansija Siniša Mali gostujući u Novom jutru

ТЕШКА ЈЕ БИЛА ГОДИНА ЗА НАМА Мали: У једној малој Србији показали смо да смо бољи и успешнији од много већих од нас

Foto: Printscreen/Pink

-Pokazali smo da smo jedinstveni i da umemo da se nosimo sa krizama jer ovo je bila treća godina krize još od korone.

Ali država je opet reagovala kada je trebalo pomoći i privredi i građanima. U novembru smo podigli penzije, danas je prvi januar mi krećemo sa povećanjem plata, 12,5 posto dodatnih povećanja penzije, povećanje minimalne zarade. Idemo sa time da na našem računu budžeta imamo 300 milijardi dinara.

-Videli ste inflaciju, ista je novembar i decembar, zaustavlja se i sad očekujemo da će dalje da pada, imamo i grejanje i gasa i struje, sve je mnogo, mnogo bolje nego što smo očekivali.

Pokazali smo energiju, snagu i zato želim da zahvalim građanima Srbije i na poverenju koje su nam ukazali na izborima koji su bili prošle godine. Srbija je pokazala da je naučila da pobeđuje u onome u čemu do sada nije pobeđivala, ekonomija , privreda, nova radna mesta. Mi imamo rekordno nisku nezaposlenost, imamo rekordne strane investicije, gradimo metro u Beogradu, auto puteve, gradimo bolnice, gradimo škole.

-Ako pogledate ostale zemlje, na primer Nemačku, nemaju ni lekova u apotekama, imaju ogromnih problema, pitanje da li će imati struje, grejanja. Kod nas u Srbiji, u jednoj maloj Srbiji pokazali smo da smo bolji i uspešniji od mnogo većih od nas - rekao je Siniša Mali u Novom jutru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti