I OMEKŠIVAČI KALIRALI DO 320 MILILITARA: Otkriće potrošača o smanjivanju pakovanja proizvoda za veš izazvalo buru na društvenim mrežama

E. B. T.

15. 12. 2022. u 14:50

NI omekšivači za veš se više ne prodaju u standardnim količinama. Proizvođači i na ovim proizvodima zakidaju od 200 do 320 mililitara.

И ОМЕКШИВАЧИ КАЛИРАЛИ ДО 320 МИЛИЛИТАРА: Откриће потрошача о смањивању паковања производа за веш изазвало буру на друштвеним мрежама

Foto: Profimedia

Tako umesto dva pakuju 1,8 i 1,68 litara. Osim toga su podigli i cenu. Otkriće jednog kupca da su se i ova pakovanja smanjila izazvalo je burnu raspravu na društvenim mrežama.

- Obmanjuju nas i sa količinom i sa cenama - ogorčeno se požalila Gabrijela na "Tviteru.

- I to ne bih primetila da mi žene u marketu nisu pokazale. Jezivo.

Usledio je niz tvitova nezadovoljnih potrošača. Smanjivanjem sadržaja pakovanja proizvođači zloupotrebljavaju navike potrošača i na prikriven način poskupljuju proizvod, jer se za istu cenu dobija manja količina. Kada pored toga podignu i cenu, onda je to poskupljenje po jedinici proizvoda znatno veće.

Foto privatna arhiva

Građani obično ne proveravaju težinu proizvoda, niti čitaju deklaraciju i očekuju da određena veličina ambalaže ima količinu na koju su navikli. Tako proizvođači vešto koriste ovaj marketinški trik. Međutim, ta praksa nije nezakonita jer su svi podaci o težini jasno istaknuti na pakovanju. Kupci su veoma nezadovoljni kada ovo primete i smatraju da je to nepošteno i obmanjujuće ponašanje. Ipak, jedino što potrošači mogu da urade u ovoj situaciji je da bojkotuju takve proizvode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima