„DUBOKI OŽILJCI“ U ODNOSIMA RUSIJE I ZAPADA Knajsl: Trenutno nema izlaza iz krize, poverenje je narušeno

Novosti online

14. 12. 2022. u 17:40

DOK se Brisel sprema da udari Moskvi još jednu rundu ekonomskih sankcija zbog situacije u Ukrajini, bivša ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsl ukazuje na širu sliku sankcionih ratova, rekavši da je poverenje između Istoka i Zapada narušeno, piše "Sputnjik Njuz".

„ДУБОКИ ОЖИЉЦИ“ У ОДНОСИМА РУСИЈЕ И ЗАПАДА Кнајсл: Тренутно нема излаза из кризе, поверење је нарушено

Foto: Shutterstock

 - Trenutno nema izlaza iz krize u odnosima Rusije i EU. Međunarodna agencija za energetiku kaže da će se Evropa suočiti sa nestašicom od 30 milijardi kubnih metara ako u potpunosti izgubi snabdevanje Rusije prirodnim gasom. IEA i EU, u osnovi, smišljaju načine da brže pređu na obnovljive izvore energije i preduzmu druge korake kako bi izbegli potencijalne nestašice gasa sledeće godine - rekla je Karin Knajsl i nastavila:

 - Da li mislite da će uspeti ili da u ovom trenutku nema načina da se zaobiđu isporuke ruskog gasa za Evropu? A da li će sledeća godina Evropljanima doneti nove izazove u pogledu snabdevanja gasom? - upitala je Karin Knajsl, a preneo "Sputnjik Njuz".

 - U slučaju Nemačke, Austrije, Italije i nekih drugih centralnoevropskih zemalja poput Mađarske, Slovačke, oslanjanje na ruski gas je bilo veliko - zaključila je Karin Knajsl za medije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!