BRITANSKI ŽELEZNIČARI ODBILI PONUDU: Zbog malog povećanja plate nastupaju u štrajk

Tanjug

04. 12. 2022. u 22:04

BRITANSKA nacionalna unija radnika u železnici, pomorstvu i transportu (RMT) saopštila je danas da je odbila ponudu asocijacije železničkih kompanija - Reil diliveri grupe za povećanje plata od četiri odsto za 2022. i 2023. godinu koja je imala za cilj da spreči dalje štrajkove.

БРИТАНСКИ ЖЕЛЕЗНИЧАРИ ОДБИЛИ ПОНУДУ: Због малог повећања плате наступају у штрајк

Foto: Profimedia

- Odbili smo ovu ponudu jer ne ispunjava nijedan od naših kriterijuma za obezbeđenje dugoročne sigurnosti posla, pristojnog povećanja plata i zaštite uslova rada -  rekao je generalni sekretar RMT Mik Linč u saopštenju, preneo je Rojters.

Linč dodaje da je sprovođenje ovog plana opasno, ne samo zbog gubitka hiljada radnih mesta, jer će se zatvoriti kancelarije za prodaju karata, već i zbog najavljenog uvođenja "nebezbednih tehnologija" kao što su vozovi kojima ne upravljaju vozači, i da će ukoliko ne dođe do dogovora, sutra stupiti u štrajk, prenosi Bi-Bi-Si.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

RAZVOD MERKELOVE: Ponela je samo jednu stvar kada je otišla