BASTA ZAHVALAN NA PODRŠCI KOJU PRUŽAJU ŠVAJCARCI: Sastanak sa ambasadorom Šmidom o novim ulaganjima i ženskom preduzetništvu

Novosti onlajn

29. 11. 2022. u 15:36

MINISTAR privrede Rade Basta održao je danas sastanak sa ambasadorom Švajcarske u Beogradu Ursom Šmidom.

БАСТА ЗАХВАЛАН НА ПОДРШЦИ КОЈУ ПРУЖАЈУ ШВАЈЦАРЦИ: Састанак са амбасадором Шмидом о новим улагањима и женском предузетништву

Foto: Ministarstvo privrede

Bilateralni odnosi su na dobrom nivou, saglasili su se sagovornici, a Švajcarska je jedan od najznačajnijih partnera Srbije.

Ambasador je u razgovoru prepoznao značaj akcije „Žene su zakon“ koju je pokrenuo ministar Basta, a koja ima za cilj da osnaži žensko preduzetništvo.

Ministar je zamolio ambasadora Šmida da prenese poruku švajcarskim investitorima o važnosti pružanja podrške ženama u Srbiji pri zapošljavanju.

- Svim švajcarskim kompanijama koje žele da ulažu u Srbiju pružiću nesebičnu pomoć kao ministar privrede jer je naš zajednički interes da ta saradnja bude još veća. Administrativne prepreke treba ukloniti što pre i unaprediti poslovni ambijent. Naš rad na unapređenju privredne saradnje biće transparentan i odgovorićemo na sva pitanja koja interesuju investitore i radnike - poručio je Basta i dodao da treba obratiti pažnju na žensko preduzetništvo.

Foto: Ministarstvo privrede

Ambasador Švajcarske istakao je da Švajcarska podržava Srbiju u reformama koje sprovodi na evropskom putu i zahvalio se ministru Basti što namerava da podigne privrednu saradnju dve zemlje na viši nivo.

Kako je naveo ambasador Šmid, ekonomski razvoj Srbije vodi do većeg zapošljavanja građana i zato je važno podržati žensko preduzetništvo i razvoj malih i srednjih preduzeća.

Na sastanku je bilo reči i o predstojećim ekonomskim izazovima, potencijalima banjskog turizma u Srbiji, kao i o važnosti primene evropskih standarda u oblasti zaštite životne sredine.

Foto: Ministarstvo privrede

Ambasador Šmid istakao je važnost projekta RELOF2, informacione platforme za kontrolu rada javnih preduzeća, koji je deo ugovora o donaciji između Ministarstva privrede i Švajcarskog sekretarijata za ekonomske poslove.

- Jaka privreda odlika je jake države. Hvala na podršci koju pružate našoj zemlji - zaključio je ministar Basta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)